Østlandsmesterskap i grovfelt 2015

Oslo vant samlagsskytingen på rangering foran Akershus. Avgjørelsen falt i siste lag. Tore Johansen, Sverre Brovoll og NilsThomas Valand var tellende på laget.

aldres var arrangør. Stevnet tok utgangspunkt i Begnadalen skolen og foregikk i Buvassfaret. De hadde et flott opplegg. Selvom det var få avstander over maks, så krevde løypen sitt og vinneren endte på 40 treff. Det var også noen utfordringer knyttettil motsol.

Oslo har over mange år, omtrent alltid vært i teten i samlagsskytingen, men har blitt med 2. eller 3. plasser. Det var etklart mål å ta steget opp til topen av pallen. Det er de fem beste som teller. Det ble svært spennende å følge utviklingen.Etter at to lag var ferdig var Oslo i ledelsen. Sverre Brovoll hadde skutt 35 treff i det første laget og Tobias Lillekvelland(Nordstrand) skjøt 39 treff i lag 2 og han ledet også stevnet.

I lag 3 kom Tore Johansen inn med 36 treff og det så meget lyst ut. Oslo ledet med 4 treff ned til Akershus.

I lag 4 skjøt Lars Rasmus Sandvik (Nordstrand) 30 treff. Akershus utlignet forspranget, men Oslo ledet på innertreff. Oslosskyttere hadde mange innertreff og det skulle vise seg å bli svært viktig.

I lag 5 skjøt Nils Thomas Valand 34 treff. Oslo rykket fra Akershus med 3 treff. Nå var det Numedal som lå på 2. plass, totreff etter Oslo. Det så meget lyst ut og Tobias ledet fortsatt stevnet.

Så raknet det noe etter lag 6. Kurt Eirik Bekkevold skjøt 31 treff og forbedret Oslos poengsum, men Espen Grina (Tingelstad)hadde 40 treff og Bjørn Trudvang (Raumnes) hadde 39 treff. De to skjøv Tobias ned til 3. plass. Akershus gikk opp i ledelsenmed 4 treff på Oslo. Opland og Numedal lå 1 treff etter Oslo. Oslo hadde Lars Bugge og Gunstein Lauvrak (Nordstrand) igjenog håpet var fortsatt til stede for samlagsseier.

Lars skjøt i lag 7. Det viste seg at han hadde hatt store problemer med motsolen og fikk ikke ut alle skuddene i siste delav løypa. Det ble 32 treff etter en god åpning. Oslo forbedret poengsummen, men var fortsatt etter Akershus, differansen varnå tre treff. I tillegg ble Oslo passert av Opland med to treff.

Men det var fortsatt håp og rask regning tilsa at, såfremt Akershus og Opland ikke forbedret seg, så måtte Gunstein ha 35treff for at Oslo skulle vinne. Da ville Oslo få samme antall treff som Akershus og vinne på antall innertreff. Det viste seg at Gunstein skjøt akkurat 35 treff og det ble endelig seier til Oslo!!. Tellende på laget ble Tobias, som endte på 3.plass, Tore, Sverre, Nils Thomas og Gunstein.

Tore ble vår beste individuelt på 12. plass. Sverre ble nr. 21 og Nils Thomas ble nr. 24. De tre ble premiert. Lars ble nr.46 og kurt ble nr. 58.

Opplegg:

Hold 1Ligg45 sekC20198m
Hold 2aLigg50 sek13/40212m
Hold 2b  –Sirkel300m
Hold 3Kne45 sek01.aug240m
Hold 4aKne55 sek01.jun302m
Hold 4b –S25V350m
Hold 5Ligg35 sek40/13214m
Hold 6Kne40 sekC25266m
Hold 7aLigg50 sekB65542m
Hold 7b1/4 V420m
%d bloggere liker dette: