Feltmesterskap og interne 2022

Nasjonal grovfelthelg 2022

Sverre Brovoll ble nr. 2 i fantastisk arrangert stevne. Geir Andresen ble nr. 3 i kl. 2.

(bildet viser Sverre Brovoll i godt selskap på “pallen”, t.v nr. 3 Tor Harald Lund, Søgne og i midten vinner Jan Kåre Moland, Drangedal).

Resultater: SigdalSøndre ModumFinalestevneRingerikes hjemmeside

Ringerike skyttersamlag var arrangør av den første nasjonale grovfelthelgen 2-3. april. Det var en sjelden samstemt tilbakemelding fra deltagerne. Dette var rett og slett et helt perfekt arrangert helg. En felthelg som vil bli husket lenge. På finaledagen hadde de til og med live-streaming fra siste hold med anvisning og intervjuer. Resultatene ble fortløpende oppdatert. Deltagelsen var på drøye 170 og et slikt opplegg hadde fortjent bedre deltagelse. På toppen av det hele var været tilnærmet perfekt.

Vi stilte med en liten, men god tropp i Sverre Brovoll, Henrik Oppen, Geir Andresen og Tore Johansen. Det var noe variert skyting i de innledende stevnene. Våre startet i Sigdal og både Sverre og Henrik skjøt fullt. Sverre tok en delt 6. plass med 17 innertreff, mens Henrik ble nr. 16 med 11 innertreff. Geir tok en fin 2. plass i kl. 2 med 27/19. Tore hadde en heller dårlig runde med 21 treff. Søndre Modums opplegg var noe vanskeligere. Tore ble nå vår beste med 27/9 og 33. plass. Geir skjøt 26 treff og ble nr. 3 i kl. 2 og 48 totalt. Sverre skjøt 25 treff og Henrik 23 treff. Dette betød at alle fikk skyte finalestevne.

De 15 beste sammenlagt skjøt sist og videre ble det skutt klassevis og de første lagene besto av skyttere som ble fylt inn for å få fulle lag. Tore gikk ut i lag 2. Han løftet skytingen fra innledende endel hakk og endte på 38/21. Det viste seg å holde til en fin 19. plass totalt. Tore fikk gavepremie.

Sverre gikk ut i lag 5. Han hadde fullt frem til siste hold. Siste holdet var på papiret enkelt med på 1/4V på 335m (maks er 400m), men det var knestående og skytetiden var 40 sek. Det hjalp heller ikke Sverre at han fikk et kamera tett på. Sverre hadde bedømt avstanden til 360m, men klarte seg likevel med 6/1 og han ble den første som skjøt fullt hus. Ledelsen holdt seg helt frem til det siste laget. Der var det kun Jan Kåre Moland (Drangedal) som kunne slå Sverre før siste hold, men han hadde så mange innertreff at han kun trengte 6/0. Moland hadde også bedømt avstanden for langt, men tok seieren med 6/1. Sverre fikk gavepremie og medaljer for 2. plass i kl. 5 og 2. plass totalt. En 2. plass i dette stevnet som samlet omtrent hele Norgeseliten i feltskyting er en enorm prestasjon.

Geir skjøt i lag 7 som var forbeholdt kl. 2. Han har begrenset erfaring med avstandsbedømmelse, men klarte seg flott. Geir endte på 35/12 og 3. plass i kl. 2. Det var kun på det siste holdet at avstandsbedømmelsen sviktet noe og det ble to treff. Geir fikk medalje for 3. plassen og gavepremie.

Henrik skjøt i lag 9 som var forbeholdt kl. 4. Henrik hadde også en god dag. Også han bedømte det siste holdet for langt og det ble tre treff, men skytingen ellers var så god at det ble 37/10. Det ga 35. plass totalt og 5. plass i kl. 4. For det siste fikk han gavepremie.

Det var en svært fornøyd gjeng med skyttere som dro hjem. Det er bare å håpe at man kan oppleve slik feltskyting igjen. Ikke minst var alle meget godt fornøyd med innsatsen.

Mer om Nasjonal grovfelthelg

Nasjonal grovfelthelg besto av to kvalifiserende stevner på lørdag og et finalesstevne på søndag.

Stevnene på lørdag var to 30-skudds runder med bilfelt. På hvert stevne var det to ukjente hold. Stevnene ble skutt etter hverandre. Til finaleskytingen ble minimum de 15 beste skyttere fra hver av klassene 1, 2, 3, 4, 5, EJ og V55 kvalifisert. For klasser som ikke hadde 15 skyttere gikk plassen videre til neste skytter på sammenlagtlisten osv. Totalt kvalifiserte 150 skyttere seg til finalen.

Finaleskytingen ble arrangert med 15 skyttere i laget, totalt 10 lag. Programmet for finalen var Nordisk opplegg 42 skudd, kun ukjente avstander, tre dobbelthold og skytetider fra 35 sek til 60 sek. Det var tre knehold. Klasse 1 skjøt alle hold liggende. Opplegget med avstander sees nedenfor

Informasjon: invitasjonom skytingen på lørdagom skytingen på søndag

Opplegg

Hold 1A10/30H150mLigg
1B1/8215mLigg
Hold 21/6250m Kne
Hold 3C50500mLigg
Hold 4A1/4305mKne
4BS25H253mKne
Hold 5B100535mLigg
Hold 6AB65570mLigg
6BSmåen265mLigg
Hold 71/4V335mKne
%d