LS – lag- og samlagsskyting

Ungdommene var kun to innertiere fra seieren i samlagsskytingen

Det snakkes av og til om den bitre 4. plassen. Ungdommene fikk oppleve hvordan det kan være i samlagsskytingen. Oslo var med i tet fra første etappe hvor Simen M. Isene fra Skarpskytten åpnet med 100p og hele ni innertiere. Ingrid Bjermeland Hesledalen var debutant i samlagsskyting. Hun fulgte opp med 100p og fem innertiere og Oslo var et av 10 lag med fullt etter to etapper. På tredje etappe hadde Oslo Henriette Isene fra Skarpskytten. Kneskuddene satt godt samlet, men skjevt og det ble to niere. Andre lag tapte også noen poeng og før siste etappe hadde ett lag 300 og Oslo var 1 av 8 med 298p. Amalie Mortensen Torbal hadde ankeretappen, en rolle hun har hatt før. Den mestrert hun igjen på ypperste måte. Hun skjøt en samlagsskytingens beste junioretappe med 100p med 8 innertiere. Da vat det håp om medalje på ungdommene, men det er høyt nivå og flere lag snek seg foran. Til slutt viste det seg at vinneren, Follo endte på 398p med 27 innertiere. Ofoten hadde samme resultat og ble rangert til 2. plass. Agder endte på 398p med 26 innertiere og så kom Oslo på 4. plass med 398p og 25 innertiere. Den var tøff å svelge, kun to innertiere fra seieren (i realiteten tre pga rangeringsreglene), men utenfor pallen. Selvsagt bittert, men vi må bare la oss imponere over innsatsen!!. Det er også på sin plass å berømme Follo og spesielt Aas, Follos lag besto kun av skyttere fra Aas!.

De andre samlagslagene hadde en mer beskjeden utvikling. Veteranene klarte seg bra og endte på en 16. plass. Christer Malm skjøt ankeretappen med 99p. De andre på laget hadde 98p eller 99p og det ble 395p til slutt.

Seniorene endte på 26. plass. Helge Norberg og Bjarne Muri var med på laget. Helge skjøt 96p på tredje etappe. Bjarne Muri var best på laget. Han skjøt 98p på ankeretappen og fikk løftet laget noen plasser.

Samlagskyting

Ungdom: 4. Oslo 398
Simen Martinius Isene (ER – Skarpskytten) 100, Ingrid Bjermeland Hesledalen (ER) 100, Henriette Isene (ER – Skarpskytten) 98, og Amalie Mortensen Torbal (J) 100, .

Veteran: 16. Oslo 395
Lars Johan Hereid (V73 – Skarpskytten) 99, Knut Helgesen (V65 – Skarpskytten) 98, Helge Lillekvelland (V55 – Nordstrand) 99 og Christer Malm (V55) 99.

Senior: 26. Oslo 380
Jenny Tovseth Vatne (5 – Nordstrand) 94, Daniel Tveiten Haig (5 – Nordstrand) 92, Helge Norberg (5) 96 og Bjarne Muri (5) 98.

Lagskyting

I lagskytingen skal det være to fra kl. 3-5 og to fra de andreklassene. De fra de andre klassene skyter først og skytingen er 10 skudd liggende på 100m. Kl. 3-5 skytterne skyter grunnlag (3 stå – 3 kne – 4 ligg) på 200m. Innledende skyting teller som kvalifisering og de med de beste resultatene settes automatisk opp på laget. Vi kvalifiserte oss som lag nr. 12 av 50. Laget besto av Amalie Mortensen Torbal (J), Ingrid Bjermeland Hesledalen (ER), Marianne Berger (5) og Bjarne Muri (5).

Amalie utmerket seg med ett av de meste resultatene med 100p og åtte innertiere. Ellers var det jevn god skyting fra de andre og endte noe over midten av feltet på en 21. plass.

21. Oslo 392
Amalie Mortensen Torbal (J) 100, Ingrid Bjermeland Hesledalen (ER) 98, Marianne Berger (5) 97 og Bjarne Muri (5) 97.

%d bloggere liker dette: