Jubileumstevnet 15m 2008

Jubileumsstevnet ble arrangert 1. februar som et kvelds-/nattstevne, med 143 deltagere som trosset et ufyselig vær.

Resultater

Medaljeliste jubileumstevnet 15m 2008

I forbindelse med at Oslo Østre skytterlag rundet 125 år, ble det arrangert et jubileumsstevne på 15 meters banen vår natt til 2.februar. Og får å gjøre noe ekstra valgte vi å arrangere det som et nattstevne. Det første laget gikk av stabelen kl.20.00 og det ble skutt helt til klokken 02.30 på natta. Men både skyttere og arrangørene holdt seg våken og fikk til et så godt som perfekt stevne. Det eneste som så faretruende ut for skytingen, var det plutselige snøfallet som kom i løpet av kvelden. Ja, det kom så store snømengder på en gang, at vi en stund var redde for om det i det hele tatt skulle dukke opp skyttere på Østre. Men takket være Per Olsen og hans brøytetraktor, klarte vi å holde både veien og parkeringsplassen så godt som snøfri. I følge langveisfarende var det ingen steder i Oslo som var så godt brøytet som hos oss.

Snøfallet gjorde imidlertid til at vi ble litt forsinket i starten, men skytterne og publikum koste seg med mat og drikke mens de ventet. Og allerede tidlig på kvelden kunne de kose seg med gode resultater. For i et av de første lagene skjøt Svein Jørund Gitmark som var på besøk fra Lillesand. Han er en meget habil skytter utendørs, og i sitt debutstevne innendørs ble poengsummen hel 246. De var det faktisk ingen som klarte å tukte i løpet av kvelden og natten, og dermed kunne han dra hjem som vinner av jubileumsstevnet vårt. Nærmest han kom Thor Magnor Brath, Kongsberg, 245 og Hanne Skarpodde, Drangedal, med 244 poeng. Beste Østreskytter ble Christine Landrø Lind på fjerdeplass med 244 poeng, mens Jan Håkon Jørgensen ble nummer 7 med 243.

Men det var også mange av våre egne som skjøt godt denne kvelden. Alle 3 veteranklassene ble vunnet av Østre-skyttere, henholdsvis Arne Grøtting i V55, Arne Engejordet V65 og Oddbjørn Nyhagen i V73. Både Grøtting og Engejordet imponerte med fullt hus og 250 poeng, mens Oddbjørn fikk 248 i V73. I rekruttklassen ble det en sterk 2.plass til Christian Ytterhaug Sæther med 246 poeng. Han smilte fra øre
til øre etter skytingen, og var veldig godt fornøyd. Vinner i klasse rekrutt ble Mia Kristine Murr, Rygge, med 248, så Christian var bare 2 poeng unna stevneseier. I klasse eldre rekrutt skjøt både Tord Inge Enger, Ullensaker, og Siw Anita Dramstad, Rakkestad, 250, Enger vant på rangering. Her ble Lars Ramstad beste Østreskytter med en delt 5.plss med 249, etter en hårfin nier på den første serien. I junior ble det seier til førsteårsjunior Eileen Torp, Rakkestad med 249 poeng. Jens Kristian Larsen ble nummer 7 med 244 poeng, etter et skjevt grunnlag og 95 poeng.

%d bloggere liker dette: