Per Jorsett er død

Æresmedlem og Østrelegende Per Jorsett er død.

Per Jorsett døde natt til onsdag. For mange nordmenn var han kjent som skøytekommentator sammen Knut Bjørnsen i en årrekke. For oss var han vel så kjent for sin innsats for Det frivillige skyttervesen og ikke minst Oslo Østre. Han kommenterte landsskytterstevne over på radio og TV for NRK og førte tonnevis med statistikker. Han var også medredaktør da historien for DFS ble gitt ut.

Vi er usikre på når han meldte seg inn i Østre, men det var en gang i årene etter 1935 og da var han medlem i over 80 år! Han sa selv at han ikke hadde de største skytemerittene, men han dro med seg noen premier og fikk både gavepremier og begre på landsskytterstevnet. Da var hans meritter på det administrative området større. Han var styreleder i hovedlaget i perioden 1960-65. Han var med på å starte Østre Posten i 1947 og satt som redaktør i 60 år. Han sa selv at det var den eneste rekorden han hadde – en verdensrekord. Ikke minst har han ført statistikker og tatt vare på lagets historie i alle år. Han ga ut jubileumsberetninger med lagets historie flere ganger, siste gang ved 125 års jubileet. Han ga ut “Hvem-er-hvem i Oslo Østre” hvor både små og store meritter ble listet i detalj for alle medlemmene. Per Jorsett var i det store og hele meget engasjert og interessert i Oslo Østre i hele sin tid.

Per Jorsett hadde også verv i tilknytning til Norges skytterforbund. I tillegg til æresmedlemsskap og Oslo Østres Hederstegn, fikk han Det frivillige skyttervesens hederstegn og fortjenstmedalje og Oslo skyttersamlags Fortjenstmedalje, samt flere internasjonale og nordiske skytterforbunds hederstegn

Hans bortgang har fått stor oppmerksomhet i riksmedia og nedenfor har vi linket til flere av artiklene.

NRK – Jorsetts nekrolog – skrevet av Jorsett selv
VG – Per Jorsett er død 98 år gammel: – Hedersmannen
Aftenposten – Kommentatorlegenden Per Jorsett er død
Dagbladet – Kommentatorlegenden Per Jorsett er død

%d bloggere liker dette: