Åpne feltstevner 2008-2014

Felt utenom det vanlige – palmehelga 2009

6 Østreskyttere har vært på Sørlandet i Palmehelga for å skyte Myrkongestevnet og Myklandstevnet. På Mykland ble det seier til Guro Hollund i klasse rekrutt og 4. plass til Aslak Hollund i klasse J. I Myrkongestevnet ble det 3. plass og medalje til Sverre Brovoll.

Nedenfor følger en rapport fra Jon Holm. Fredag 3. april dro 5 glade Østreskyttere nedover E18 i en godt stappa Toyota for å delta på feltskyting utenom det vanlige, nemlig Myrekongstevnet i Evje i Setesdal. De fem var Knut (kl 1), Aslak (J) og Guro Hollund (R), Jon Holm (kl 2) og Audun Holm Torgersen (J). Myrkongstevnet er et av Norges mest tradisjonsrike feltstevner som feiret 50. års jubileum i fjor. Det har et program som er litt utenom det vanlige med korte skytetider, dobbelthold uten lov til å skru, ”minigrunnlag” med 2 stå, 2 kne og 2 ligg. Til slutt kommer den beryktede ”vippa” hvor man først må treffe en metallplate som vipper fram tre andre blinker som skal nedkjempes med to skudd i hver. Ja, du har tellt helt riktig: Det blir syv skudd til sammen, og derfor må man kaste inn et siste skudd etter å ha skutt ut magasinet. Det hele på 50 sekunder.

For å varme opp til denne utfordringen tok vi med oss et mer ordinært bil-feltstevne i Mykland. Der møtte vi en annen Østre-kar, nemlig Sverre Brovoll (kl 5) som hadde tatt turen opp fra foreldrene i Arendal for anledningen. 08.45 gikk vi ut i første lag alle mann, seniorer og juniorer fulgte samme løype langs det vakre Verevannet. Været var strålende, vindstille og ca 0 grader. Derfor var forhåpningene om fullt hus også til stede, og skuffelsen kanskje større over at ingen innfridde helt: Guro 29/19, Aslak 29/16, Audun 25/7, Sverre 39/21, Jon 26/10.Men dette var jo bare oppvarmingen. Vi skulle jakte på Myrkonge og Myrgutt titlene.

Det var det som var turens store mål. Så stemningen var fortsatt høy da Østrelaget entret standplassen på Evjemoen, nå med Knut bak Guros børse (kun ER og eldre får skyte her). Mye av skytinga foregår faktisk inne på standplass på 200 m. Men kombinasjoner av stillinger, tider og spesielle skiver gir likevel spenning i skytinga. Til slutt går man ut av standplassen, til de siste holdene: dobbelthold uten skruing og den før omtalte vippa. Ute var det nå godt og varmt blitt, så det er nok ikke fritt for at det kokte litt under dressene, men samtlige østre-skyttere traff vippa på første skudd og Sverre var mann for å få ut alle syv skudda og fylle dette holdet også, som han hadde gjort med alle de foregående. Han endte på flott 3.plass med 37/19. Men det fikk vi ikke vite før vi var vel tilbake på skytterhuset. På Myrekongestevnet får man nemlig ingen anvisning underveis, og det er jo bra for oss andre som slapp å ergre oss over bom før det hele var over: Kl.1/5. Knut Hollund 32/10, Kl.J/5. Aslak Hollund 31/14, Kl.J/10. Audun Holm Torgersen 28/12, Kl.2/15. Jon Holm 28/10.

Den største nyheten kom imidlertid da vi var på vei tilbake til hytta: Guro hadde vunnet rekrutt-klassen på Mykland! En telefon fra Sverre som hadde kjørt innom Mykland på returen til Arendal kunne formidle denne store nyhet. Aslak fikk også med seg en mesterskapsmedalje med 4. plass i juniorklassen. På vårt feltraid til Sørlandet ble det altså oppvarmingsstevnet som ble den største suksessen. Men vi andre vil nok prøve oss igjen neste år, og da er også Guro stor nok til å ta opp kampen om titlene i Myrkongestevnet.

%d