SM Stang-og felthurtigskyting 2011

Kurt Eirik Bekkevold vant felthurtigskytingen. I bildet ses finalefeltet i Stangskytingen, Henrik Oppen (borterst), Kurt Eirik Bekkevold og Arild Lohrbauer, Bærums.

Ikke den sprekeste deltagelsen da Oslo Garnison med god hjelp av Bærums arrangerte samlagsmesterskap i Stang- og felthurtigskyting på Løvenskioldbanen 25. mai. For vår del må tett program den siste tiden og det kommende NC arrangementet ta en del av skylda for at flere måtte prioritere andre gjøremål.

Men det hadde neppe noe å si for vinnerresultatene. Det er ikke mange – om noen – i samlaget som kunne ha matchet de.

Stangskytingen ble skutt først og etter hold 1 sto det mellom 3 skyttere. Arild Lohrbauer fra Bærums med 15 treff og Kurt Eirik Bekkevold og Henrik Oppen med 13 treff. Hold 2 – langholdet – ble skutt i omvendt rekkefølge, ved likhet rangeres det på langholdet. Før Henrik skjøt ledet Tore Johansen med 20 treff. Henrik fikk de 8 treffene han trengte for å ta ledelsen. Kurt fikk til den bedre serie og skjøt gode 12 treff. Arild måtte da ha 11 treff for å vinne, med ekstra gass på slutten og to virkelige kjappe skudd som han traff på fikk akkurat 11 treff og vant. Ellers viste Nicolai Brodin stor fremgang fra klubbmesterskapet da han satte klar ny pers med 19 treff. Eldrerekrutten Jonas Eriksen var vår siste deltager og han skjøt 9 treff.

Felthurtigskytingen ble skutt med en innledende runde og så finaler. Innledende skyting ble vunnet av Tore som perset med 8,23. Kurt fikk litt problemer med motsola og måtte lete litt etter siste figur, men endte på en trygg finaleplass med 9,67. De to siste finaledeltagerne ble Henrik med 11,04 og sist, men slett ikke minst, Jonas med 13,97. Han var omtrent 0,5 sekund foran Nicolai som ble nr. 5.

Arrangøren hadde lagt til rette for finaler med duellskyting (to mot hverandre). Det satte en ekstra spiss på finaleavviklingen. Det ble skutt på selvanvisere, så da fikk vi ingen tider, men det hadde ingen betydning. Første semifinale var Tore mot Jonas, Tore tok den greit. Neste var Kurt mot Henrik og den tok Kurt minst like greit. I kampen om 3. plassen vant Henrik greit mot Jonas. Jonas ble nok litt “lett” mot de langt mer drevne klasseskytterne, men det var moro at han kom til finalene og fikk denne erfaringen. Finalen gikk best av 3 og denne gangen var Kurt på hugget. Tore var aldri i nærheten av å begynne å true han engang. Det ble unnagjort på to kjappe runder med uoffisielle tider på ca. 7,7 og 6,5.

Litt synd med liten deltagelse, man som deltok hadde det moro med mange spennende oppgjør.seg inn på 3.

%d bloggere liker dette: