Banemesterskap 2008-2014

Viken II bane 2012

Arne Grøtting V55 mester for 6te gang, Stein Heggen sikret dobbeltseier. Lars Bugge nr. 5 i mesterskapet, medalje til Magnus Bjerke og Helge Norberg. Øivind Mørk nr. 2 i V73.

Sarspborg og Rygge var arrangør av årets Viken II, på førstnevntes bane. Stevnet gikk 14-17. juni. Og vi kan kort og godt si at det kom de meget godt ut av. Når det man ikke kan rå over – været, også spiller på lag så ble det et meget godt mesterskap. Det var fine skyteforhold under hele stevnet. Vi må legge til at vi sjeldent har opplevd at en finaledag går så glatt unna og at premieutdelingen starter før tidsplanen.

Til våre resultater så ble Arne Grøtting helgens store navn. Med 5 tidligere seire i V55 var han ute etter sin 6te da han inntok skive 1 i finalen etter 247 innledningsvis. Det viste seg at han skulle få størst kamp fra lagkamerat Stein Heggen som hadde 246. I finalen skjøt Stein 98 og Arne måtte ha det samme for å vinne. Det klarte han akkurat og vant sin 6te tittel i V55!.

Det var flere av våre veteraner som gjorde det godt. Øivind Mørk var 1 av 5 i V73 med 250. Han skjøt en glimrende finale med 100 og 8 innertiere, men det er hardt i klassen og han ble fravristet seieren med 1 innertier. Små marginer, men Øivind viste igjen at han er en av Viken II beste V73 skyttere. Obbjørn Nyhagen (V73) og Nils Hovde (V65) var også kvalifisert for finale, men med 249 på begge og uten reell sjanse på medalje droppet de å ta turen.

I kl. 3-5 hadde vi 6 finaleskyttere. Lars Bugge og Kurt Eirik Bekkevold som var i “Kongelaget” etter flotte 245. Lars ble vår beste i fjor i Viken II med en 7. plass og med nok en god omgang fra den kanten ble det en ny topp-10 plassering. Riktignok ble det ett poengtap, men det holdt til en flott 5. plass. For Kurt ble finalen en lei opplevelse og kan må bare glemme 95 omgangen fortest mulig. Vår nest beste ble førsteårssenior Magnus Bjerke, han vant 25-skudden i kl. 4 med 243. I finalen ble det greie 98 og når medaljegrensen ble på 341 så kan vi gratulere Magnus med medalje på første forsøk. Helge Norberg skjøt samme poengsummer som Magnus, siden størsteparten av karrieren har blitt tilbrakt i andre kretser, ble det medalje også på han. Våre to siste finaleskyttere var Nils Thomas Valand og Bjarne Muri. Nils Thomas skjøt en god finale på 99 med mange innertiere, men med utganspunkt på 241 ble han best av de som ikke tok medalje/stjerne. Bjarne er normalt en av våre beste omgangsskyttere, men nå fikk han det ikke til, det ble 97.

I ungdomsklassene hadde vi to finaleskyttere. Det var Jonas Johansen og Jenny Aardelen i ER. Jonas skjøt glimrende på 25-skudden, med tette samlinger og mange innertiere, men som så mange har opplevd før, det ble en 9er på siste skuddet. Han hadde så mange innertiere at han ble best av de på 249. Jenny lå i den andre enden av innertier skalaen, men hun fikk et hennes beste resultater i år og med 249 ble det finalen. I realiteten er man sjanseløs på medalje i ER med 249, når 11 skyttere har 250, men finaleskyting er en fin erfaring. Jenny gjorde det best med 99 og hun endte på en 14. plass. Jonas fikk det ikke helt til med 96, men nå vet han hva dette går ut på.

Våre juniorer fikk det ikke helt til. Best ble Guro Hollund og Bjørn Tore Monsrud på 245. Bjørn Tore åpnet helt i toppen med 150, men det ble muligens noe tøft på grunnlaget. Guro tapte litt hele veien og hadde 3 tapere på ligg, men noen ganger har man bare ikke dagen.
Alt i alt får vi si oss godt fornøyd med innsatsen i årets Viken II.

Resultater

%d