Magnus Bjerke – Nordisk mester 2013

Magnus Bjerke vant Nordisk ungdomsmesterskap – bane!!!. I tillegg ble det lagskytingsseier i bane og felt.

Magnus Bjerke ble historisk med å være første Østre skytter som ble tatt ut til Nordisk ungdomsmesterskap. Han stoppet ikkemed det.

Mesterskapet gikk i Varberg i Sverige. Baneprogramet er som vår 25-skudd, men hvor grunnlaget er på 5 minutter. Det skytesen finale til slutt med programmet 5 kne + 5 enkle stå. Skytingen foregikk på 300m på internasjonal skive.

På banen åpnet Magnus med 142 på klassen, for så å slå til med 97 på grunnlaget. Dermed ble det meget gode 239 og han token klar ledelse på 5p. Den som fulgte nærmest var Eline Tovset Vatne fra Nord-Odal. Den nybakte Norgescup vinneren KatrineAanestad Lund fra Jondalen kom 9p bak. For å illustrere prestasjonen ennå bedre, så ville 239 ha holdt til delt 3. plass iseniormesterskapet.

Finalen er tøff, litt spent var han, men Magnus hadde god kontroll hele veien. Det ble 49 på kneserien, selv om han åpnetmed to 8ere på stå, så beholdt han roen og fullførte med 9-X-9. Med 93 i finalen ble 332 og klar seier. Magnus er da historiskmed også å bli Østres aller første Nordiske ungdomsmester!!! Vi sender de hjerteligste gratulasjoner!!

Katrine kom forøvrig nærmest etter å ha skutt den beste finalen av alle med 98, hun endte 4p etter. Igjen for å illustrereprestasjonen mot seniorenes mesterskap, med 332 ville Magnus ha endt opp med omskyting om 3. plassen.

Ungdommene var suveren i lagskytingen, med å ta de 5 første plassene.

I feltskytingen endte Magnus midt i felten på 8. plass med 29 treff, men han kan notere seg for en ny seier da han ble tellendepå laget som vant lagskytingen.

I felthurtigskytingen ble det 18,89 og 33. plass, her ble senior- og ungdomsklassen slått sammen.

I de siste årene har også en liggende konkurranse kommet på programmet. Også her slås de to klassene sammen, først skytesdet 15-skudd. De 15 beste skyter så 10 skudd til som finale. Litt spesielt, så teller desimalene. Magnus skjøt 151,7 og blenr. 24, men det ble seier i lagskytingen til det norske laget. Norge vant forøvrig alle lagskytingene.

DFS arkiv

%d bloggere liker dette: