Viken II felt 2016

Nils Thomas Valand ble vår beste i grovfeltmesterskapet på en 4. plass. Lars Bugge og Sverre Brovoll tok også stjerner. Henrik Oppen tok medalje. Tobias Mortensen Torbal (ER) skjøt fullt på finfelten og kvalifiserte seg for finalen. Jonas Hofslund (ER)og Sondre Ravnanger (J) kvalifiserte seg også for finalen.

Resultater

Nils Thomas Valand var stevneleder og har lagt ned en kjempeinnsats og kvelder og timer. Kun få dager før stevnet satte ogsåen grunneier seg solid på bakbeina og grovfeltopplegget måtte gjøres. Det økte nok stressnivået hos stevneorganisatorene,men det ble likevel et godt opplegg.

Det var dermed godt å se at dette ikke gikk utover skytingen til Nils Thomas. Han ble beste skytter på 30-skudden med 30/24og vant aksjen i pokalen som Skytterlinken har satt opp. Finalegrensen ble 28 treff og ytterligere fem av våre kvalifiserteseg til finalen. Ni skyttere skjøt 30 treff. Lars Bugge skjøt 29/19 og var best rangart av de med 29 treff. På 28 treff komKurt Eirik Bekkevold, Sverre Brovoll, Eirik Kristiansen og Henrik Oppen. Kurt hadde forøvrig 20 innertreff og det var kunNils Thomas som hadde flere. Eirik valgte å droppe finalen.

Bjarne Muri var ansvarlig for finaleoppsettet og han hadde lagd følgende opplegg:
Hold 1: Kne, 45 sek, ca. 320 m – Småen
Hold 2: Ligg, 45 sek, 220-230m – 2 finfelt hjul: liggende og stående, 3 skudd i hver figur, siktekant teller som treff.
Opplegget fungerte godt og var så krevende, som det bør være i et slikt mesterskap.

Tre skyttere klarte å skyte fullt og de endte på pallen. Våre skjøt meget godt. Nils Thomas, Lars, Henrik og Sverre skjøtalle 11 treff og kom innenfor medaljegrensen.

Nils Thomas endte da på 41 treff. Han hadde likt antall treff som nr. 2 og 3, men med ett innertreff ble han rangert til 4.plass. I et Viken II mesterskap er premieringen den samme for 2., 3. og 4. plass, så slikt sett betød det ingenting. Uansettså fikk Nils Thomas en meget velfortjent stjerne. Lars har ikke hatt den helt store sesongen og kom seg såvidt med på ØM-laget.Nå fikk han vist mer av hva han kan, med 11/4 og 40/4 totalt, avanserte han til en 6. plass og tok stjerne. Henrik har værten ivrig del av vår feltgruppe de siste årene og har forbedret seg jevnt og trutt. Nå kom “kronen på verket”. Henrik skjøt11/5 og det var ingen andre som hadde flere innertreff i finalen. Henrik ble da best av de som endte på 39 treff, nærmerebestemt ble han nr. 10. Det betød medalje!. Sverre har skutt mange gode stevner i år og var svært skuffet etter SM forrigehelg. Han slo raskt tilbake og med 11/4 i finalen endte han på 12. plass med 39/4. Det holdt til stjerne. Kurt skjøt en godfinale med 10/4 og endte på en delt 20. plass. Han var meget nær stjerne, siste medalje ble delt ut til en skytter som skjøt39/0 og kom på delt 18. plass.

Vi hadde flere gode plasseringer på grovfelten. I V55 skjøt Stein Heggen 27/15 og ble nr. 2 på 30-skudden. Arild Båheim skjøt26/11 og ble nr. 4 og Arne Ånneland skjøt 25/9 og ble nr. 9. Alle tre kvalifiserte seg til finalen som V55-skyttere. I finalenble det 8/0 på Stein og med 35/0 ble han nr. 3. I V55 ble det kun delt ut to medaljer. Arne skjøt en meget god finale 9/3og avanserte til 4. plass. Arild skjøt 6/1 og kom på en delt 7. plass.

Joakim Mortensen skjøt en god runde i kl. 2 og tok en flott 2. plass med 26/13. Tapene kom på kneholdene. Endre Hagelund toksiste premie i kl. 4 med å skyte gode 27/9, som ga 15. plass. Han fikk vist han kan mye mer enn å skyte match.

På finfelten ble Joakim Mortensen Torbal dagens mann. Han skjøt 30 treff for første gang. Med 9 innertreff ble han rangertsist av det 17 som skjøt fullt, men slikt betyr lite. 30 treff for første gang er det viktigste og i finalen starter allelikt. Tobias skjøt en god finale med 11/4 og avanserte 3 plasser. Tobias kan være meget godt fornøyd med innsatsen. JonasHofslund skjøt også godt i kl. ER. Han endte på 29/14 og skjøt 10/3 i finalen. Det ga 21. plass. Odin Skagmo var vår tredjeskytter i kl. ER. Han skjøt 23/8, men vi må legge til at han skjøt med cal. 22 og slet i vinden. Han hadde fullt på to hold,men ellers ble det skjeve serier med 4/1 eller 3/1. Så vi ser at det var meget godt også av Odin.

I kl. J imponerte Sondre stort på de fire første holdene med å skyte 24/23. På siste holdet gikk et skudd ut og dermed bledet 29 treff, men han hadde klart flest innertreff med hele 26. Før finalen lå han på 6. plass. Sondre opplevde finaleavviklingensom litt kaotisk, siden han og andre måtte flytte seg på standplass. Dermed var han ikke helt forberedt når klargjøringskommandoenkom og han fant ikke roen på første hold og det ble 3 treff. Med 6/5 på hold 2 endte Sondre på 38/6 og 10. plass. Uansettså fikk Sondre vist at han er blitt en god feltskytter og en slik finaleerfaring er god å ta med seg. Klargjøringskommandoenkommer gjerne når alle er inne på standplass, uansett om det fortsatt er noen som står.

I kl. R skjøt Bjørn Eric Olsen meget gode 27/14 og han ble best av de med 27 treff. Finalegrensen gikk på 28 treff og hanvar altså tett på å komme til finalen.

Vi har en liten gruppe med ungdommer som skyter felt, men det er moro å se at de synes det er morsomt og får det til så bra.

Våre tre skyttere i V73 var på plass. Denne gang var det Øivind Mørk som ble best med 29/20 og 6.plass. Det ga premie og finaleplass,men klassen er så tøff at han i praksis var sjanseløs på medalje. Dermed droppet han finalen. Oddbjørn Nyhagen skjøt også29 treff, med 17 innertreff ble han nr. 8. Nils Hovde ble nr. 17 med 25/16.

%d bloggere liker dette: