SM Stang- og felthurtigskyting 2016

Oslo Østre beslagla alle pallplassene. Kurt Eirik Bekkevold ble dobbeltmester. Henrik Oppen tok to 2. plasser. Sverre Brovollble nr. 3 i Stangskytingen og Tore Johansen ble nr. 3 i felthurtigskytingen.

Mesterskapet ble som vanlig arrangert i Asker. Deltagelsen var på kun 10 skyttere, men det var likevel en økning på tre iforhold til i fjor. Østre dominerte både i antall deltagere og resultatmessig, med åtte skyttere og alle pallplassene.

Medaljevinnerne er nevnte nedenfor, følg denne linken for alle resultatene: Resultater

Felthurtigskyting

Kurt Eirik Bekkevold var suverent best i innledende runde med 7,61 sek og kveldens beste tid. Seks plasserte seg på tidenemellom 11,77 og 13,95 sek. og noe overraskende så var det kl. 2 skytteren Joakim Mortensen som var nærmest Kurt. De resterendefikk ikke tellende tid og da ble det syv kvalifiserte for utslagsfinalene.

Kurt fikk da w.o til semifinalen. I neste 1/4-finale slo Tore Johansen, Lars Bugge greit, mens det ble spennede i de to siste1/4-finalene. I begge kom skytterne frem til siste skive omtrent samtidig og det var ikke mange tidelene som skilte. I denene gikk Sverre Brovoll seirende ut av duellen med Joakim Mortensen. I den andre slo Henrik Oppen, Ketil Sundal fra Nordstrand,som var den eneste som kunne forhindre en ren Østre pall.

De resterende duellene ble lite spennende. Kurt slo Tore klart i den første semifinalen. I den andre bommet Sverre så myeat Henrik rolig kunne sikre seg inn til finaleplass. Sverre fortsatte bommingen i bronsefinalen og Tore vant den greit. Finalenble skutt som best av tre. Henrik klarte ikke å legge press på Kurt, og Kurt kunne roe det ned og avgjorde etter to skytinger.

Finale (best av 3)

1Kurt Eirik BekkevoldOslo Østre10,7112,6Gylt
2Henrik OppenOslo Østre***15,26Sølv

Bronsefinale

3Tore JohansenOslo Østre12,62 Sølv
4Sverre BrovollOslo Østre***  

Stangskyting
Langholdet ble skutt først, så ble rekkefølgen stokket om i forhold til antall treff, slik at den med flest treff skjøt tilsist på kortholdet. Kurt skjøt 12 treff på langholdet og fikk en klar ledelse på fire skyttere som hadde 9 treff. De var Henrik,Sverre, Lars og Eirik Kristiansen. Før disse skjøt siste hold ledet Arild Lohrbauer, Østre Bærum med 19 treff og han la littpress på Østre skytterne. Lars og Eirik matchet det med å skyte 10 treff og begge endte på 19 treff.

Det holdt ikke til medalje for Sverre skjøt 11 treff. Henrik skjøt 13 treff og ledet før Kurt skjøt. Kurt måtte ha 11 trefffor å vinne uten omskyting og det klarte han akkurat.

Dermed ble Kurt dobbeltmester og Henrik tok to andre plasser. Tore og Sverre tok hver sin tredjeplass og sørget for at alle medaljene gikk til Østre.

1Kurt Eirik BekkevoldOslo Østre12 + 11 23Gylt
2Henrik OppenOslo Østre  9 + 13 22Sølv
3Sverre BrovollOslo Østre  9 + 11 20Sølv
%d bloggere liker dette: