Et meget minneverdig Landsskytterstevne

Marianne Berger var i Kongelaget, skjøt 100 og ble nr. 6. Hun fikk også sølv medalje i kampen om Beste dame. Sverre Brovollskjøt fullt på grovfelten, var i omskyting om 3. plassen i NM-felt og endte på 4. plass. Marianne, Nils Thomas Valand og HelgeNorberg skjøt Østre til 2. plass i lagskytingen. Christian Ytterhaug Sæther var i omskyting om seieren i kl. 2-bane og blenr. 2. Kurt Eirik Bekkevold var i felthurtigfinalen. Arne Grøtting fikk sin 10ende medalje i V55-bane.

LS er over og våre 35 deltagere er vel hjemme. Beklageligvis har vi ikke fått oppdatert hjemmesidene underveis, men vi regnermed at de fleste har fulgt med på DFS sine LS sider og er godt oppdatert. Live-visningen, resultatoppdateringen og ikke minstmuligheten til å streame arenaproduksjonen er blitt meget bra og man kan være mer oppdatert fra sofaen hjemme, enn de somer til stede på arenaen.

For å oppsummere stevnet så kan vi ikke si annet enn at det ble et meget godt og minneverdig stevne for oss. Vi hadde forhåpningerom topplasseringer, men målt mot resultater i Norgescup og andre stevner i forkant av LS, så oversteg resultatene forhåpningene.

Marianne i Kongelaget
Kampen om Kongelagsplassene følges alltid med stor spenning og arenaen var full hele onsdagen når kl. 5 skjøt. En stor Østregjeng var til stede, men måtte lenge se at andre lag kunne slippe jubelen løs når de fikk sine inn i Kongelaget. Flere avvåre skyttere skjøt godt, men det ble med resultater rundt 240-tallet, med Nils Thomas Valand på 242p, Kurt Eirik Bekkevoldpå 241p og Sverre Brovoll og Eirik Kristiansen på 240p. Til slutt sto Marianne Berger og Helge Norberg igjen som våre respresentaneteri det siste laget. Marianne åpnet knallhardt med 149p og fikk det meste av oppmerksomheten til speaker og NRK. Stående skuddenepå grunnlaget ga 29p, men Marianne skyter gjerne stå bedre enn kne. Hele Østre gjengen var på bena og fulgte spent med påde neste skuddene. Det kom to tiere, men så ble det en 8er og Kongelagsplassen var på grensen til å glippe. Liggskuddene sattimidlertid i tieren og Østregjengen kunne ta i mot Marianne med stor jubel. Noe mer ubemerket skjøt Helge 242p og sikret segfinaleplass og en godmulighet for stjerne.

I Kongelaget fikk Marianne skive nr. 10. Med 246p på Marianne, tre skyttere på 248p og fem på 247p så var det ingen realistiskmulighet for seier, men prinsessetittelen kun være realistisk. Marianne har skutt ganske varierende omganger, men når detgjaldt som mest så slo hun til. Hun gjorde jobben med 100p, tok ledelsen og la press på de tre damene som var igjen. De toførste skjøt 99p og endte etter Marianne, men Irene K. Bø (Sandar og Sandefjord) gjorde heller ingen feil og ble prinsesse.Marianne fikk sølvmedalje som nestbeste dame, stjerne og DFS sølvbeger for 6. plass i mesterskapet (sølvbegeret gis til plassene4-7). Vi gratulerer med flott innsats og takker så mye for stor underholdning!! Det er noe eget når man har en skytter medi Kongelaget.

Medaljegrensen gikk på 340p og tre til av våre tok stjerne. Helge skjøt 99p, endte på 341p og 69. plass. Kurt skjøt 100p.Han endte også på 341p og ble nr. 73. Nils Thomas skjøt 98p og endte på 340p. Våre to siste finalister var Eirik og Sverre.Eirik skjøt 99p og ble best av de på 339p. Sverre fikk 2×9,9 og endte på 338p.

Christian Ytterhaug Sæther skjøt om seieren i kl. 2
Christian Ytterhaug Sæther tar ikke skytingen særlig alvorlig er mest med for den sosiale delen. De eneste stevnene han skjøtfør LS var runden i Nord-Østerdal, men Christian er gjerne roen selv i mesterskap. Han slo til med klar ny årsbeste, 242pog 7. plass på 25-skudden. Det var noen poeng opp til de aller beste, men finaleprestasjonene varierer endel i kl. 2. Christianskjøt en utmerket finale på 100p med 5 innertiere. Det ga delt ledelse før de seks siste fikk anvist. En etter en falt fraog meget overraskende så var Christian i en omskyting om seieren. Motstanderen var en som hadde satset mye og hadde seiersom mål. Det fikk utslag i omskytingen. Motstanderen skjøt 100p på nytt, mens Christian fikk 97p. Uansett var dette en gledeligoverraskende prestasjon av Christian.

Arne Grøtting tok V55-bane medalje for tiende gang
Det er mange år siden Arne Grøtting tok posisjonen som tidenes beste V55-skytter, men han legger stadig til nye meritter.Det ble 246p og 9. plass på 25-skudden. Seks skyttere hadde 247p eller bedre, en hadde til og med 250p, så seieren var utenforrekkevidde. Det kunne imidlertid bli medalje med en god finale og det ble det. Arne skjøt 99p, endte på 346p og 6. plass.Det ble delt ut seks medaljer og dermed fikk Arne sin tiende medalje på banen i V55. Meget imponerende og vi husker at disseti medaljene inkluderer tre seire.

Sverre Brovoll skjøt om pallplass i NM-felt
På grovfelten fikk vi syv finalister. Sverre Brovoll og Helge Norberg skjøt seg til det aller beste utgangspunktet med 30treff. Henrik Oppen, Kurt Eirik Bekekvold og Lars Bugge fikk et godt utgangspunkt for medalje/stjerne med 29 treff. Finalegrensengikk på 28 treff og da fikk vi også med Bjarne Muri og Nils Thomas Valand. Sverre hadde nok innertreff til skyte i det sistefinalelaget. Før det siste laget skjøt var det klart at medaljegrensen gikk på 41 treff. Kurt og Helge endte begge på 41 treffog tok stjerne. Kurt gjorde det med å skyte 12/5, men Helge skjøt 11/3. Nils Thomas skjøt 12/6, men med 28 treff holdt detikke. Lars hadde en meget god samling, men den var noe til venstre og det ble 11/5. Både Henrik og Bjarne skjøt 10 treff.

Det siste finalelaget besto av 35 skyttere. Tre og tre skiver ble anvist samtidig og med skive 33 fikk Sverre anvist først.Han kunne meget godt fornøyd se at det ble 12/8. Det var skutt 12/10 i et tidligere lag og Sverre gikk inn på delt 2. plass.Med mange skiver igjen, begynte Sverre å rusle til bilen for å skifte. Arne Grøtting så situasjonen bedre enn Sverre og fikkropt han tilbake, for det kunne ende med omskyting. Det gjorde det også. Det viste seg at en skytter skjøt 12/9 og en til12/8. Dermed måtte Sverre ut i omskyting om 3. plassen med to andre skyttere. Sverre skjøt på ny en flott finale på 12/6.Det ga 4. plass, DFS sølvbeger og stjerne.

Sølv i lagskytingen
Laget skal bestå av de tre beste på 25-skudden i kl. 3-5. Det betød at vårt lag var Nils Thomas, Helge og Marianne. Vi harikke hatt de store resultatene i denne skytingen, men nå ble det spennende fra begynnelse til slutt. Favorittene var Jondalenog Høland/Bjørkelangen (H/B) og vårt lag ga de god kamp. Nils Thomas åpnet med 99p og Helge fikk skive to på andre etappe.Helge skjøt 97p, holdt vårt lag inne i tetkampen og Marianne kunne innta skive 3 i siste lag. Jondalen ledet foran Høland/Bjørkelangen.Marianne viste seg igjen som en god skytter under press. Hun skjøt 98p, Østre tok ledelsen og medalje var sikret. H/Bs ankermannskjøt 97p og endte på samme poengsum, men ble rangert bak med en innertier. Jondalen hadde en solid ledelse og trengte 95med fem innertiere for å tangere Østre. Det klarte de greit med 97p. Dermed ble det Åse Moa medaljer i sølv på Marianne, Helgeog Nils Thomas.

Kurt i felthurtigfinalen
Kurt Eirik Bekkevold var kandidat for både Stang- og felthurtigfinalen. På grunn av innføring av Norgescup har nivået øktmerkbart de siste årene og kampen om finaleplassene er hard. Kurt skjøt 21 treff og var langt unna Stangfinalen. Det var SverreBrovoll som ble vår beste med 23 treff og 23. plass og han var kun ett treff fra minst en omskyting om finaleplass. I felthurtigskytingenfikk Kurt imidlertid klaff og han skjøt 7,20 sek og kom til finalen som 7ende beste skytter. I finalen skjøt Kurt i heat 2i første runde. Kurt plasserte seg godt i forhold til dumpene på standplass og la ikke helt merke til stativet til resultattavla.Da han slang seg ned etter starskuddet, kom stativet i siktebildet. Han måtte justere noe og bommet på første skudd. Fra tribuneplasskunne det ses at løpet kun var få cm fra stativet. Dette forstyrret nok noe, men om det hadde noe å si for utfallet er vanskeligå si. Motstanderen fikk klaff og skjøt 7,25 sek. Dermed ble det med en runde, men Kurt fikk med seg finalebeger.

Ungdommene
Som dere kan lese så hadde vi mange høydepunkter, men det var mye annen god skyting. Sondre Ravnanger kom til finalen i J-banemed 249p. Han hadde en fair sjane på medalje. Det ble imidlertid 99p i finalen og 23. plass, men han fikk vist at han holderet høyt nivå. Så må vi nevne innsatsen i samlagsskytingen for ungdom. Sondre var den eneste junioren fra Oslo og da måtteen eldre rekrutt steppe inn å skyte juniorprogram. Den utfordringen tok Tobias Mortensen Torbal. Han hadde knapt nok skuttkne, men da fikk Oslo stilt lag. Meget sporty gjort!. Resten av laget besto av Østre skyttere. Odin Skagmo åpnet med 100p.Stian Stafsberg Klyve skjøt så 100p med hele 9 innertiere på andre etappe. Det var nestbeste individuelle resultat. Tobiasjobbet godt på tredje etappe og klarte 85p. Sondre skjøt 100p med 8 innertiere på ankeretappen. Det var beste individuellejuniorresultat, delt med to andre skyttere. Plasseringsmessig endte det et stykke ned på resultatlisten, men vi husker denflotte innsatsen og innstillingen til alle fire.

Det var flere gode prestasjoner som er verdt å nevne, men det er dette vi tar med oss nå. En mer utfyllende artikkel med alleØstre resultatene vil dukke opp i neste nummer av Østre Posten.

%d bloggere liker dette: