Landsskytterstevnet 2017

Arne Grøtting tok sin ellevte banemedalje i V55!! Det ble stjerne på banen på Nils Thomas Valand og Helge Norberg. Nils Thomasog Helge tok også stjerne på grovfelten, mens Henrik Oppen fikk medaljen. Kurt Eirik Bekkevold var både i Stang- og felthurtigfinalen.

Vi regner med at alle har kommet seg vel hjem etter landsskytterstevnet og vi tar en kort oppsummering.

Dette stevnet går nok ikke over i historien som et av de store, men vi hadde mange flotte prestasjoner.

Baneskytingen

Vi hadde de største forhåpningene i V55 og de innfridde. Tre skyttere skjøt seg til finalen med medaljeforhåpninger. De varArne Grøtting og Arild Båheim med 246p og Christer Malm med 245p. I tillegg kvalifiserte Stein Heggen seg til finalen med243p. Ikke helt overraskende så var det Arne som gjorde det best i finalen. Vi kan stor tyngde si at han har finaleerfaring.Arne skjøt 99p og endte på 5. plass. Det holdt til sølv medalje og dette var Arnes medalje nr. 11 i V55-bane!! Christer skjøt99p og Arild 97p og de ble hhv. nr. 10 og 25.

I kl. 3-5 var Nils Thomas Valand rimelig nær en plass i Kongelaget, men det kom to niere på liggskuddene på grunnlaget. Dermedble det 244p. Nils Thomas skjøt 98p i finalen og fikk stjerne og 69. plass. Det ble også stjerne på Helge Norberg som skjøt242p innledningsvis og 99p i finalen. Våre andre finaledeltagere var Marianne Berger, Sverre Brovoll, Endre Hagelund og MortenMusiol.

Anders Madsen skjøt seg til finalen i kl. 2 med 241p og ble til slutt nr. 40 med 336p.

Av våre ungdommer fikk Jonas Ingebo beger i kl. R med 239p og 85. plass. LS-debutant Sebastian Sveum Hopmoen skjøt 239p iER. Stian Stafsberg Klyve ble best av våre juniorer med 244p. Sondre Ravnanger var 1p fra finale i kl. EJ med 236p.

I V73 ble Øivind Mørk best med 248p.

Feltskyting

Feltskytingen ble preget av varierende forhold med hensyn på vind og regn. På grovfelten gikk finalegrensen på 28 treff ogvi fikk med Helge, Nils Thomas, Henrik Oppen og Bjarne Muri. Alle hadde 28 treff og måtte skyte fullt i finalen for å ha håpom medalje/stjerne. Det viste seg at medaljegrensen gikk på 40 treff og uttellingen var ble god. Nils Thomas skjøt 12/8, fikkstjerne og 35. plass. Helge skjøt 12/5 og fikk stjerne. Henrik skjøt 12/2 og tok medalje. Bjarne skjøt 10/6.

I V55 kvalifiserte Stein Heggen og Christer Malm seg for finalen med hhv. 27 og 26 treff. Stein droppet finalen, mens Christerskjøt seg til 26. plass med 38/7.

På finfelten ble finale i kl. R på Amalie Mortensen Torbal etter 29/10. Amalie skjøt 10/4 og ble til slutt nr. 58. Stian skjøtseg til finale i kl. J med 29 treff. Han var nok ikke helt på i finalen for det ble 8/0, men finaleplass er en flott prestasjon.Sebastian skjøt sitt aller første feltstevne og da var det respektabelt at det ble 29/17. Kl. ER er så tøff klasse at manmåtte ha 30 treff for å komme til finalen, men det er gost gjort å komme så nært i feltdebuten.

I V73 ble Øivind vår beste med 26/11.

Stang- og felthurtigskyting

Kurt Eirik Bekkevold imponerte stort med å skyte seg frem til både Stang- og felthurtigskytingen. I Stangskytingsfinalen gikkKurt videre fra første hold som nr. 8 etter 10 treff. Kurt skjøt 14 treff på kortholdet, men de andre skjøt også godt og detble 8. plass.

I felthurtigfinalen røk Kurt ut i første utslagsrunde.

Kurt var ikke fornøyd med finaleskytingen, men to finaleplasser er stort og han var den eneste som var i begge finalene.

Ellers fra Stangskytingen så skjøt Både Lars Bugge og Eirik Kristiansen 21 treff, og ble våre nestbeste. De beste plasseringenekom med 5. plass til Arne Grøtting i V55 med 20 treff og 5. plass til Øivind Mørk i V55 med 14 treff.

I felthurtigskytingen ble Nils Thomas vår nestbeste med 9,24 sek. Nils Thomas ble nr. 22 i kl. 5. Vegard Ånneland skjøt ogsåunder 10 sek. med 9,71 sek i kl. 4. Det ga 24. plass.

Minneskyting

I Minneskytingen på finfelten skjøt både Øivind og Stian 60p. Amalie skjøt 58p. På grovfelten skjøt Jorunn O. Vallestad 59pi kl. 4. Christer skjøt 58p i V55. I kl. 5 ble det 57p på Lars Bugge og Henrik.

Lagskyting

Lagskytingen var ny av året med to deltagere fra kl. 3-5 og to fra de øvrige klassene. De øvrige klassene skjøt 10 ligg på100m, mens kl. 3-5 skjøt grunnlag på 200m. Vårt lag besto av Arne Grøtting (V55), Øivind Mørk (V73), Helge Norberg (kl. 5)og Nils Thomas Valand (kl. 5). Arne åpnet med 100p, men så røk det endel poeng og det ble 38. plass.

Samagskyting

Oslos lag i samlagsskytingen fikk noe moderate plasseringer. Seniorene ble nr. 18 med Nils Thomas, Helge og Bjarne på laget.Veteranene ble nr. 20 med Øivind og Christer på laget. Ungdommene ble nr. 40 med Amalie, Jonas Hofslund og Stian på laget.

%d bloggere liker dette: