Finale Årets skytter i samlaget 2017

Det seier i åtte av 11 klasser. Vinnerne ble Amalie Mortensen Torbal (R), Sebastian Sveum Hopemoen (ER), Stian Stafsberg Klyve (J), Sondre Ravnanger (EJ), Nils Hovde (V73), Arne Grøtting (V55), Heidi Grimstad (kl. 4) og Nils Thomas Valand (kl.5)

Finale i “Årets skytter” arrangers ifm samlagstevnet. Kvalifiseringen er plasseringene i samlagets stevner i løpet av året.Finalen består av inntil fem skyttere i hver klasse. Det skytes en fem skudds serie og så fem enkle skudd med utslag, slikat kun to skyttere står igjen før det siste skuddet. Skytestillingene er tilpasset klassene. Vi dominerte stort og tok seiereni åtte av de 11 klassene. Vinnerlisten sees nedenfor og detaljerte resultater sees på disse linkene:

Resultater: 100m 200m

Vi resultatene ser vi at Nils Thomas Valand i kl. 5 var på etterskudd ifht Tobias Lillekvelland (Nordstrand) før de sisteto ståskuddene. Nils Thomas avgjorde med å skyte 9-X, mens det ble 8-9 på Tobias. I kl. 4 ledet Eirik Kristiansen etter kneserien,men Heidi Grimstad, som skyter stå like godt som kne, tok til slutt en klar seier etter de fem enkle ståskuddene. I V55 fikkArne Grøtting en 1p ledelse etter det første enkle kneskuddet. Den ledelsen slapp han ikke og han vant til slutt med 2p.

På 100m teller innertieren som 11p. I kl. R ble det en jevn duell mellom Amalie Mortensen Torbal og Jonas Ingebo. De var heltlikt etter åtte skudd. Jonas måtte ut i nieren på det niende skuddet og da fikk Amalie det nødvendige overtaket med å få 11p.

I kl. ER hadde Sebastian S. Hopmoen en durabelig duell med Erle Engen (Østre Berum). De var tidvis likt, for så å veksle påå ha ledelsen og etter ti skudd var de likt. De var det omskyting med ett skudd hvor tidelene telte. Sebastian vant med åskyte 10,6, mens det ble 10, 3 på Erle.

Det måtte også omskyting til for å kåre vinneren i kl. J. Tobias Mortensen Torbal var i ledelsen etter syv skudd med 3p nedtil Stian Stafsberg Klyve. Stian hadde imidlertid en meget god avslutning og klarte å komme like med Tobias. De var nok neopreget i omskytingen, for Stian skjøt 9,3 og Tobias 8,8.

Sondre Ravnanger var eneste deltager i kl. EJ, men skjøt en god finale på 107p. I V73 fikk Nils Hovde en 3p ledelse etterfem skuddsserien. Han fortsatt bra på enkeltskuddene og kunne til slutt koste på seg en nier på det siste skuddet og likevelvinne. Oddbjørn Nyhagen kom nærmest, med 1p mindre enn Nils.

KlasseVinnerLag
Kl. R Amalie Mortensen Torbal Oslo Østre
Kl. ERSebastian S. Hopmoen Oslo Østre
Kl. JStian Stafsberg Klyve Oslo Østre
Kl. EJSondre Ravnanger Oslo Østre
V73 Nils Hovde Oslo Østre
V65 Pål Tvedt Nordstrand
V55 Arne Grøtting Oslo Østre
Kl. 1Hans-Olav Erøy Lund Skarpskytten
Kl. 3 Linn Cecilie Tuvstein Nordstrand
Kl. 4 Heidi-Iren Olsen Grimstad Oslo Østre
Kl. 5 Nils Thomas Valand Oslo Østre
%d bloggere liker dette: