Feltmesterskap 2019

SM grovfelt 2019

Nils Thomas Valand ble samlagsmester. Lars Rasmus Sandvik (Nordstrand) og Stein Heggen ble nr. 2 og 3. Eirik Ahdell og Eirik Kristiansen vant hver sin klassemedalje. Lars Grette (Nordstrand) vant kl. 2.

Oslo mesterskap gikk som vanlig sammen med Follos. Arrangementet gikk med utgangspunkt i banen til Moss og Våler. Finalen ble skutt på banen, mens hovedskytingen var rundt en gård i nærheten. Mildværet gjorde at arrangøren slet noe med å få plassert skivene, men de fikk laget en fin løype. Vi skal være takknemlige for at Oslo har fått et slikt opplegg med Follo. Oslo Østre og Nordstrand bidro til arrangementet med å bemanne et grovfelthold hver.

Flott opplegg til tross, feltinteressen i Oslo er laber og kun 15 skyttere deltok. Det var 11 fra Østre og 4 fra Nordstrand. Selv om deltagelsen er lav, så kan vi ikke si noe på nivået. Åtte skyttere hadde 29 eller 30 treff.  Lars Bugge og Lars Rasmus Sandvik (Nordstrands) skjøt 30, mens Eirik Ahdell, Kurt Eirik Bekkevold, Nils Thomas Valand, Eirik Kristiansen, Tore Johansen og Stein Heggen hadde 29 treff. I tillegg skjøt Arne Ånneland finale som V55-skytter og Lars Grette (Nordstrand) som kl. 2 skytter. Arne hadde 27 treff og Lars 24 treff. Som noen bemerket, det var mye Lars og Eirik i finalen. Men ingen av dem vant.

Det gjorde derimot Nils Thomas som var den eneste som skjøt fullt i finalen. Lars Rasmus lå på skive 2 før finalen og han forsvarte plasseringen med 11/3 i finalen. Stein og Eirik skjøt nestbest i finalen med 11/6 og de måtte skyte om 3. plassen. Den tok Stein med 11 treff mot Eiriks 9 treff. Eirik fikk en liten trøst med å vinne klassemedaljen i kl. 3. Klassemedaljen i kl. 4 gikk til Eirik Kristiansen. Siden Stein tok medalje i mesterskapet ble det ikke delt ut V55-medalje. kl. 2 medaljen gikk til Lars Grette.

Østre var eneste deltager i lagskytingen og vant aksjen i Vinterpokalen.