Feltmesterskap 2019

SM Stang- og felthurtigskyting 2019

Kurt Eirik Bekkevold vant Stangskytingen og Nils Thomas Valand vant felthurtigskytingen.

Seks skyttere møtte opp til årets SM. Alle var fra Østre. Dessverre var dette i tråd med de forrige års mesterskap. De som møtte opp koste seg stort og det ble også tid til flere treningsrunder etter mesterskapet.

Stangskyting

Langholdet ble skutt først. Holdet var på 205m på en nedskalert 240m skive. Kortholdet var på 150m. Med andre ord ett noe krevende opplegg. Kurt Eirik Bekkevold var favoritt. Han innfridde med 23 treff og tok en klar seier. Det ble meget jevnt om de andre medaljene. Kun ett treff skilte tre skyttere. Henrik Oppen ble nr. 2, mens Nils Thomas Valand slo Tore Johansen på rangering.

Felthurtigskyting

I felthurtigskytingen ble det skutt en innledende runde, som ga oppsettet for utslagsfinalene. De to beste møtte ingen i 1/4-finalene. Finalene ble skutt på duellskiver og det er alltid det morsomste. Kurt var igjen favoritt, men han syntes ikke like skarp som under forrige ukes KM. Han kom seg til semifinalen uten å overbevise og der møtte han Nils Thomas. Vi fikk mesterskapets tetteste duell hvor Nils Thomas vant med to tideler. Nils Thomas sin finalemotstander ble Tore. Det var mulig spenningen tok skytterne, skytingen var ikke spesielt god. Det er uansett seier som teller og den tok Nils Thomas. I bronsefinalen fikk vi mesterskapets største overraskelse. Kurts motstander var Jorunn O. Vallestad, som var i god progresjon etter å ha hatt den dårligste tiden innledningsvis. Jorunn var etter Kurt ned, men så fløt det på og Jorunn slo Kurt.

%d