Åpne feltstevner 2022

Blakerfelten

Torjus Lindeland skjøt fullt og ble nr. 2 i kl. ER. OPPDATERT: Sverre Brovell ble nr. 9 på grovfelten.

Artikkel på Blaker hjemmesideresultatlink Se korrigerte resultater på MittDFS

Blakerfelten ble det første feltstevnet på lang tid. Det er virkelig prisverdig gjort at de gjennomførte stevnet tilpasset smittevernsituasjonen. Påmeldingen og deltagelsen viste at mange satte pis på dette. De hadde et godt opplegg, som ble krevende på grunn av kraftig vind. Vi hadde med tre på finfelten og seks på grovfelten. Bildet viser våre tre finfeltskyttere, f.v Simen Havik Samdal, Viktor Elof Nilsson og Torjus Lindeland.

Våre tre på finfelten deltok i kl. ER. Torjus Lindeland imponerte med å skyte fullt med 30/13. Han var en av to skytterne med 30 treff og han var kun ett innertreff fra seieren. Simen Havik Samdal ble nr. 6 med 27/11 og Viktor Elof Nilsson nr. 10 med 24/6.

Teksten nedenfor er endret etter de korrigerte resultatene på grovfelten

På grovfelten slet våre mer. Sverre Brovoll, Eirik Kristiansen og Henrik Oppen hang brukbart med etter 30-skudden med 27 treff. Finalen var av det tøffe slaget med ukjente hold og kraftig vind. Først var 1/3 på kne på 60 sek og så fikk man kun 1 min forberedelsestid før B65 på ligg på 45 sek. Det er kort tid til å bedømme avstand, vind og finne skytestilling. Sverre skjøt en meget god finale med 10 treff og ble nr. 9 totalt. Eirik fikk seks treff på finalen og ble nr. 25 totalt. Henrik Oppen ble nr. 47 etter to treff på finalen. Tore Johansen hadde 23 treff etter fire hold, men både avstand- og vindvurderinger sviktet og det ble fire treff på de tre siste holdene. Helge Norberg ble nr. 76 med 23/9. Ammo trøbbel gjorde at han ikke fikk ut skudd på finalen. Arne Ånneland merket spesielt at det var lenge siden forrige feltstevne og lite fungerte. Det ble til slutt 14. treff.

Så må vi at feltprestasjonen til vinneren Geir Atle Metveit (Imenes) som skjøt 42 treff var virkelig imponerende. Det samme kan sies om nr. 2 Tore Oustad (Stange og Romedal) som endte på 41 treff. De neste skytterne hadde 39 treff og vi var ganske sikre på at det ble seiersresultatet.

Tross noe manglende uttelling på grovfelten var det godt å være i gang. Blakerfelten er en fornøyelse å skyte. Opplegget kan sies å være krevende, men det er variert og man får testet ferdighetene. Så ble det ekstra krevende i år med kraftig vind og at rutinene ikke sitter helt etter langt stevneopphold.

%d