15m mesterskap og interne 2023

SM 15m 2023

Helge Norberg (Oslo Østre) ble samlagsmester med Daniel Tveiten Haig (Nordstrand) og Bjarne Muri (Oslo Østre) på de neste plassene.

Mesterskapet ble skutt onsdag 15m februar med 66 deltagere. En gledelig økning fra fjorårets 50 deltagere. Det var også mange som var igjen til premieutdelingen. Det var en trivelig stund i lokalene, godt hjulpet av Tone Ytterhaugs servering, men kanelboller i spissen.
Se linkene nedenfor for resultater og stevneoppgjør:

Resultater live-visningStevneoppgjørInnbydelse

De siste årene så har medaljekampen i kl. 3-5 blitt avgjort i siste lag, så også i år. Bjarne Muri (Oslo Østre) ledet med 344p før siste laget skjøt. Helge Norberg (Oslo Østre), Daniel Tveiten Haig (Nordstrand) og Henrik Oppen (Oslo Østre) skjøt alle glimrende 15-skudder og var med i kampen om tittelen. Helge avsluttet meget sterkt med 99-100 og vant med 347p. Daniel avsluttet nesten like sterkt med 98-100 og ble nr. 2 med 345p. Henrik irriterte seg sikkert over tre tapte poeng på liggende på de siste seriene, for han endte på 343p og 4. plass. Han vant kl. 4 medaljen med god margin. Det betød at Bjarne Muri kom på pallen med 3. plass. Heidi Grimstad (Oslo Østre) tok kl. 3 medaljen på en overbevisende måte med å skyte 342p.

V55 var for første gang tror vi, den største klassen i et samlagsmesterskap. Det ble jevnt med åtte skyttere på poengene 339-343p. Ikke uventet så var det Arne Grøtting (Oslo Østre) som knep seieren. Noe han har gjort mange ganger. Sidsel Lillekvelland (Nordstrand) kom nærmest med 342p.

Mesterskapet i kl. 2 gikk til Knut Haraldseid (Skarpskytten) som skjøt 341p. Petter Aabakken (Nordstrand) kom nærmest med 339p. Det var like jevnt i kl. 1. Ola Rabben Bøe (Skarpskytten) vant med 243p og han var 2p foran Christopher Thorstensen (Nordstrand). Sondre Lassen (Skarpskytten) vant NV med 237p.

I NU hadde vi tre deltagere i Balder Blystad Lian (Nordstrand) 224p, Isabella Tamber (Oslo Østre) 228p og Mathias Bjørnsrud Tolonen (Oslo Østre) 245p. I kl. R vare det kun deltagere fra Oslo Østre. Det ble favorittseier til Kristine Havik Samdal med 337p. Ungdomsmedaljene gikk til Elle Louise Spilhaug Andresen med 331p og Ellinor Lindeland med 329p. I kl. ER skilte to skyttere seg litt ut. Simen Martinius Isene (Skarpskytten) var favoritt etter innsatsen på LS og han vant med 349p. Markus Aleksander Rosenberger (Nordstrand) var en klar utfordrer og han ble nr. 2 med 348p. Den siste medaljen gikk til Ingrid Bjermeland Hesledalen (Oslo Østre) med 345p.

I kl. J hadde Amalie Mortensen Torbal mistet sitt favorittstempel etter de siste stevnene og det lå an til en hard kamp om tittelen. Amalie viste imidlertid hvem som fortsatt er “sjefen” med å ta tittelen med å skyte 349p. Simen Havik Samdal (Oslo Østre) ble nr. 2 med gode 347p. Den tredje medaljen gikk til Henriette Isene (Skarpskytten) med 345p.

I V65 var et oppgjør mellom en duo fra Skarpskytten. Per Kristian Nesse gikk seirende ut fra den med 348p. Knut Helgesen skjøt 345p. Lars Johan Hereid (Skarpskytten) tok en klar seier i V73 med 344p.