LS 2009

LS 2009 – 14 finaleplasser til Oslo Østre etter 3 dagers skyting

Etter skytingene lørdag, søndag og mandag har Østre-skytterne skaffet seg hele 14 finaleplasser. Thea Roer nr 4 i klasse 2. Arne Grøtting skyter på skive 3 og Øivind Mørk på skive 7 i banefinalen for klasse Veteran 55. Kurt Eirik Bekkevold til felthurtigfinalen. Blant syv seniorer som har skutt seg til grovfeltfinalen, har Sverre Brovoll og Lars Bugge best utgangspunkt. 5 finaleplasser for ungdommene.

Landsskytterstevnet startet opp sist lørdag og skal foregå hele uken frem til de avsluttende finalene på torsdag, fredag og lørdag. Allerede på de tre første konkurransedagene fikk vi svært gode resultater av Oslo Østre-skytterne. På Landsskytterstevnet deltar mer enn 5300 skyttere og det er ingen klasser som har mindre enn 200 deltagere. Det å vinne et beger henger høyt. Det får den tredjedelen i de ulike skytingene og klassene som har skutt best. Enda høyere henger finaleplass og aller høyest henger selvfølgelig medaljene etter finaleskytingene.

Arne Grøtting vant baneskytingen for klasse veteran 55 både på landskytterstevnet i 2007 i Steinkjer og i Førde i 2008. Mandag skjøt han svært gode 247 og ligger på skive 3 i finalen kun ett poeng bak lederen. Grøtting viste i 2007og 2008 at han er en svært god omgangsskytter og vi gleder oss til finalen som går allerede tirsdag kveld. Evigunge Øivind Mørk fulgte godt opp med 246 og skive 7. Mørk er passert de 70 år og kunne altså skyte et ”lettere” program, men vil fortsatt ha utfordringen med å skyte både kne og liggende på 200M.

På grovfelten for senior har Sverre Brovoll og Lars Bugge fullt hus med 30 treff og er klare for finalen på lørdag. Finale blir det også på Vegard Ånneland, Eirik Kristiansen, Stein Heggen, Jan Håkon Jørgensen og Eivind Rørhuus-Øie som har 29 treff. Kurt Eirik Bekkevold er klar for felthurtigfinalen som han kvalifisert seg for 2 ganger tidligere (de 16 beste blant mer enn 1500 skyttere!). Finalen går fredag ettermiddag..

I klasse 3-5 på bane er det bare klasse 3 som har skutt ferdig, de antatt svakeste senior-skytterne. Det ble 3 beger på Østre-skytterne med Morten Musiol som den beste på 20.plass med 236. Klasse 4 skyter bane tirsdag og klasse 5 skyter bane onsdag.

På finfelten imponert Nils Hovde i klasse veteran 65 med fullt hus og klar for finalen på fredag.

Ungdommene til Oslo Østre har startet meget bra. Først ut var Guro Hollund i klasse rekrutt på bane. Med kun en nier ble det 249 poeng og 12.plass så langt og hun er dermed klar for den store finalen torsdag. I samme klasse skjøt Bjørn Tore Monsrud 244 poeng som ga sølvbeger. Juniorene Jens-Kristian Larsen og Fredrick Bjerke skjøt begge 29 treff av 30 mulige i sin finfelt-skyting og det gir finaleskyting for begge fredag kveld.

Juniorene skjøt så mandag sin 25-skudd på bane. Her fylte Aslak Hollund med 250 poeng og Fredrick Bjerke fulgte opp med 249 og dermed finale på ham også.

Rekrutteringsklassen for seniorer er klasse 1 som skyter 25 skudd liggende på 200M. De skjøt sin baneskyting lørdag. Oslo Østre hadde med 6 skyttere og 4 av disse skjøt til beger. Best ble Manne Bjerke med 242 og 36.plass. Beger også til Bjørnar Ytterhaug Sæther, Tone Ytterhaug Sæther og Tom E. Monsrud. Totalt var det med 234 skyttere i klassen.

Trinnet mellom rekrutteringsklassen for senior, klasse 1, og de som skyter fullt mesterskapsprogram (klasse 3-5), er klasse 2. De skyter 11 av de 25 skuddene på kne. Dette er en stor klasse med hele 543 skyttere. Her skjøt Morten Musiol svært bra med 245 som ga 4.plass. Jon Holm fulgte opp med 243 og 8.plass.

Samlagsskytingene foregår tirsdag, onsdag og fredag. I rekrutt/junior kommer alle uttatte skyttere fra Oslo Østre, dvs 4 skyttere. I både senior og veteran er det uttatt 3 skyttere fra Oslo Østre.

Følg også med på internett, http://www.dfs.no/Landsskytterstevnet/.

%d