LS 2009 – Per Arve Strømstad på kongelaget

5.klassingen Per Arve Strømstad skjøt 246 onsdag ettermiddag og han skyter på skive 7 i kongelaget torsdag ettermiddag. Skytingene tirsdag og onsdag ga Oslo Østre Skytterlag 12 nye finaleplasser i tillegg til de 14 fra de 3 første konkurransedagene.

Oslo Østre Skytterlag har mange gode seniorskyttere og mange av dem gjorde en god jobb tirsdag og onsdag. Per Arve Strømstad innfridde til fulle. Det å sette personlig rekord på Landsskytterstevnet er det ikke mange som gjør. Med 146 på 15-skudden, var det ingen som trodde på 100 på 10-skudden. Og det gjorde heller ikke Strømstad selv. Smilet ble derfor bredere og bredere etter hvert som 10-erne rant inn. Det ble 246, ny pers med 2 poeng. En svært fornøyd Per Arve Strømstad, som opprinnelig er fra Egersund, kan nå glede seg til å skyte i selve kongelaget som går torsdag ettermiddag og sendes på NRK på kveldstid.

Kurt Eirik Bekkevold, som har kvalifisert seg som nr 4 til felthurtigfinalen på fredag, skjøt gode 243 etter 99 på 10-skudden (grunnlaget) og han er dermed nestbest av Oslo Østres skyttere før finalen.

I tillegg til Per Arve Strømstad (246) og Kurt Eirik Bekkevold (243) får Tore Johansen (242), Øyvind Enggrav (241), Eivind Rørhuus-Øie (240) og Stian Eliassen (240) skyte om medaljer og stjerner under finaleskytingene på torsdag.

Tidligere skytterkonge, skytterprins og mangfoldig stangmester, Finn Amundsen, har vist at han i en alder av 73 år ikke har glemt gamle kunster. Banefinale i klasse veteran 73 blir det etter 249, og det ble stangbeger nr 51 (!) og også et felthurtigbeger til storskytteren.

De aller yngste, rekruttene, skjøt finfelt tirsdag. Guro Hollund gjorde ingen feil og har skive 6 i finfeltfinalen lørdag. Bjørn Tore Monsrud fulgte opp med 29 treff og også han til finalen.

Christian Ytterhaug Sæther gjorde heller ingen feil på finfelten i klasse eldre rekrutt. 30 treff og klar for finalen på fredag. Sæther var også strekt delaktig i laget som tok bronsemedaljen i samlagsskyting for ungdom på tirsdag.

Totalt har skytterne fra Oslo Østre Skytterlag skaffet seg 21 finaleplasser til finaleskytingene torsdag, fredag og lørdag.

%d bloggere liker dette: