LS 2009

LS 2009 – Bronse i samlagsskytingen for ungdommene

Oslo skyttersamlags ungdommer kom for første gang på pallen i landsskytterstevnets historie, og det med et rent Oslo Østre-lag.

Samlagsskytingen for rekrutt/junior består av at 4 skyttere fra hvert samlag gjennomfører en 10-skudd i sitt klasseprogram. To rekrutter skyter 10 skudd liggende, mens 2 juniorer skyter 6 skudd kne og 4 skudd liggende. Det deltok 42 skyttersamlag fra hele Norge og Oslo Østres ungdommer tok en smått sensasjonell 3. plass for Oslo skyttersamlag. Og dette er første gangen Oslo Skyttersamlag er på pallen i denne typen konkurranse.  

Skiveutdelingen er basert på tidligere prestasjoner, og Oslo ble nr 20 i 2008 og fikk naturligvis skive 20 som start posisjon. Christian Ytterhaug Sæther startet med 100 på sine 10 skudd og han hadde 6 innertiere. Deretter skjøt Robin Berget 99 på sine 10 skudd med 7 innertiere. Det var et titalls med både 200 og 199 før første junior skulle i ilden. Junior har som sagt 6 skudd kne, og det var ventet summene ikke skulle være like høye som rekruttenes 10-liggende skudd.

Første junior ut var Aslak Hollund som skjøt til 100 med 6 innertiere. Dermed hadde Oslo hele 299 poeng etter 3 skytinger og de lå på 8.plass før siste skyting! Hele 3 samlag hadde full pott med 300 poeng før siste skyting. Oslo ble rangert som nr 8 før siste skyting. Ankermann for Oslo Skyttersamlag var Jens-Kristian Larsen. Han taklet det enorme presset og gjorde ingen feil, skjøt 100 med 7 innertiere. Dermed hadde laget 399 poeng med 26 innertiere.

Så fortsatte enkeltanvisningen pr skytter oppover fra skive 7 til 1. Skulle Oslo ha medalje måtte 5 av 7 ankerpersoner gjøre minst 1 feil. Det viste seg fort at ikke mange skjøt 100. Til slutt hadde de fire beste lagene alle 399 og det måtte rangeres på innertiere. Med sine 26 innertiere ble Oslo nummer 3 og bronsemedaljen var sikret. Telemark vant foran Hedmark.

%d