Viken II felt 2011

Guro Hollund vant ER, Arne Grøtting vant V55. Seier i finfeltens lagskyting. Medalje/stjerne til Magnus Bjerke (J), Øivind Mørk (V73), Eirik Ahdell (kl. 3-5) og Lars Bugge (kl. 3-5)

Skytterlagene i Oslo sto som arrangør for stevnet som gikk i Enebakk 13. mars. Vi kan vel si oss greit fornøyd med arrangementet. Det var gode opplegg med standplasser og skiverammer. Med stor innsats fra mange gjennom hele dagen forløp det aller meste greit. Med like skyteforhold gjennom hele dagen ble det en fin skytedag. Dessverre ble rammene plassert skjevt på ett av grovfeltens hold. Det forstyrret avstandsbedømmelsen til flere og det ble mange høye serier. Det var også en lite heldig hendelse ved gjennomføringen av finfeltfinalen for R.

Deltagelsen var skuffende lav med noe over 300 skyttere og en markant nedgang på ca. 20% fra i fjor.

Til resultatene så ble det et meget godt stevne for oss.
Guro Hollund har et rykte om å være ekstra god under mesterskap og det underbygget hun nå. Hun var 1 av 9 med 30 i ER og var rangert til 5. plass med 22 innertreff. I finalen løftet hun skytingen ytterligere ett hakk og slo til 12/12, men i ER er det mange gode, så hun måtte ut i to omskytingsrunder. Begge ganger skjøt hun 12/11 og i den siste runden ble det seier med 1 innertreff. Ikke noe annet å si enn mesterlig skyting.

Anders Madsen skjøt også glimrende i samme klasse, men han tenker nok ekstra på bommen på første hold, for han endte med 29 treff og hele 28 treff!! I finalen fortsatte han med 12/10 og tok 8. plassen bak de 7 som skjøt fullt. I J lå Magnus Bjerke litt vanskelig til før finalen etter 28/17, men med flott finaleskyting på 11/7 avanserte han til 4. plass og siste medaljeplass.
Guro, Anders og Magnus utgjorde vårt lag i lagskytingen og de klarte å forsvare fjorårets seier.

Øivind Mørk var blant favorittene i V73 og vant hovedskytingen med meget gode 30/27, hele stevnet sett under ett var det det kun Anders som hadde flere innertreff. Øivind fylte også i finalen, men innertreffraten gikk ned, dermed ble det 2. plass. To innertreff bak vinneren.

På grovfelten var Arne Grøtting med sine 27 treff på 4. plass i V55, bak tre med 28. Arne er slett ikke ukjent med finaler og med 10 treff skjøt han beste finale og knap seieren med 1 innertreff.

I kl. 3-5 ble Eirik Ahdell vår beste på en flott 4. plass. Med 29 treff var han i en god posisjon i feltet bak de 10 som skjøt 30. Med å være 1 av kun 3 som skjøt 12 i finalen ble det avansement helt opp til 4. plass og dermed en stjerne. Lars Bugge var en av de på 30 og skjøt 8 i finalen, men det var mange som tapte treff og det holdt likevel til 14. plass og stjerne. Vi hadde tre finaleskyttere til: Kurt Eirik Bekkevold ble nr. 17 med 29 + 8, Tore Johansen nr. 27 med 30 + 5 og Eirik Kristiansen nr. 34 med 28 + 2. Tore fikk forøvrig delt seier i hovedskytingen og aksje i “Skytterlinkens trofe”.

Det ble også arrangert Stang- og felthurtigskyting. Dessverre ble felthurtigskytingen amputert da en av selvanviserne sluttet å fungere, dermed fikk de siste lagene ikke skutt denne øvelsen.

I Stangskytingen ble Henrik Oppen nr. 2 med 19 treff. Eirik Kristiansen kom på delt 3. plass med 16 treff. Det var 7 som delte 5. plassen og vi hadde 4 av dem i Kurt Eirik Bekkevold, Bjarne Muri, Nicolai Brodin og Sverre Brovoll. I felthurtigskytingen ble Bjarne Muri nr. 3 med 15,27. Henrik Oppen nr. 6 og Nicolai Brodin nr. 7. Vi legger spesielt merke til Nicolais prestasjon. Han skjøt forøvrig 22 treff i hovedrunden og ble nr. 6 i kl. 3. Så han hadde en god dag i felten.

Som sagt et meget godt mesterskap for oss og vi ser at de gode resultatene er gledelig godt spredd over flere klasser.

%d bloggere liker dette: