Feltmesterskap 2008-2014

SM Stang- og felthurtigskyting 2010

Henrik Oppen ble kveldens store skytter, som inneholdt dobbelt- og tredobbeltseiere.

Oslo Østre og Skarpskytten arrangerte SM i Stang- og felthurtigskyting på Løvenskioldbanen 26. mai.

At det skulle bli en dobbeltvinner var ingen overraskelse, men det må sies at det er en overraskelse at den vinneren ikke var Kurt Eirik Bekkevold. Henrik Oppen ble nemlig dagens mann, han har fått trent endel på Stangskytingen, mens han på felthurtigskytingen mer eller mindre bare har slengt med.

Stevnet åpnet med felthurtigskyting. Kurt Eirik var klart best innledningsvis og i semifinalene, med Henrik som en klar utfordrer. Kurt hadde kveldens beste tid med 6,55 i semifinalen. Henrik skjøt de første rundene ned på 9-tallet. Men dette er en marginal idrett. I best-av-tre finalen åpnet Kurt med 7,08 og tok den greit. I andre finalerunde slo Henrik til og skjøt 7,30, mens Kurt fikk 9,51. I siste runde med økt press ble det 9,22 på Henrik, mens Kurt feilet.

Under Stangskytingen ble det tydelig at Henriks satsing har gitt resultater. Han skjøt meget gode 27 treff og imponerte spesielt på 1/4 (langholdet) med 15 skudd, 14 gode treff og 1 hårfin bom, utført med en fin og kontrollert teknikk. 1/4 ble skutt først med Småen som finale. Første holdet telte som rangering og Henriks gode skyting la ett hardt press på utfordrerne, som bare måtte gi full gass på Småen. Det er ikke så lett bestandig, så det ble endel bomming. Henrik kunne greit kontrollere inn med 13 treff og vant med 2 treff foran Kurt Eirik Bekkevold. Vi tok også tredobbelt med Arne Grøtting på 3. plass med 21 treff.

Flott innsats av Henrik, det blir sikkert noe satsing også på felthurtig fremover.

%d