Viken II felt 2015

Meget god innsats på grovfelten. Sverre Brovoll kom på pallen. Lars Bugge, Nils Thomas Valand og Tore Johansen var også inneblant de 10 beste. Arne Grøtting tok V55-medalje. Lagskytingen ble vunnet suverent.

Viken II ble arrangert av Spydeberg og Follo. Det var at meget godt gjennomført arrangement. Vi haddde med 17 skyttere, fordeltmed 12 på grovfelten og 5 på finfelten.

Resultater

Resultatene ble preget av en kraftig vind, som skapte utfordringer. Våre håndterte det imidlertid meget bra og vi fikk en sjelden god laginnsats på grovfelten. Hele ni av våre 12 skyttere på grovfelten kvalifiserte seg for finalen. Sverre Brovollskjøt 29/12 og Nils Thomas Valand 29/7. De var to av tre skyttere på 29 treff, ingen skjøt 30 treff. På 28 treff kom SteinHeggen, som også var beste V55 skytter. Det siste finalelaget besto av de med 27 treff eller bedre, og vi fikk også med EirikKristiansen 27/13 og Kurt Eirik Bekkevold 27/8 i “Kongelaget”. Eirik ble beste kl. 4 skytter på 30-skudden. Finalegrensenble på 25 treff og det betød finale på fire skyttere til. Lars Bugge var best av de med 26 treff og med 25 treff hadde viTore Johansen, Bjarne Muri og Arne Grøtting som var nest beste V55-skytter. Bjarne droppet forøvrig finalen.

Denne flotte innsatsen på 30-skudden førte også til at lagskytingen på grovfelten ble vunnet suverent. Laget besto av Sverre,Nils Thomas, Kurt og Lars og det ble hele 9 treff ned til nr. 2. De fire, samt Tore, Eirik og fire Nordstrandsskyttere vantogså samlagsskytingen for Oslo. Her ble marginen på 14 treff ned til Akershus. Oslo stilte ikke ungdomslag og i samlagsskytingenfor veteranene ble det 5. plass.

Finale skytingen ble nok ikke like god som den innledende skytingen, men det var ikke å forvente. Likevel, med mange i finalen,så er det alltids noen som lykkes. Vi fikk inn fire skyttere blant de ti beste. Sverre hadde skive 2 og han var med helt inni kampen om tittelen. Han skjøt en god finale på 10/2, men det ble ett treff for lite. Sverre skrudde nok litt for lite påvinden og var noe hard med høydeskruen. Da må skytingen være tilnærmet perfekt for å få inn alle treffene. Sverre var ikkehelt fornøyd med skytingen og da dro marginene feil vei. Det var uansett en flott innsats, Sverre ble nr. 3 og tok stjerne.

Lars fikk flyten i finalen og var en av kun to skyttere som skjøt fullt i finalen. Det betød at han, tross utgangspunktetpå 26 treff, ble så høyt plassert som nr. 5. Lars tok også stjerne. Nils Thomas hadde 29 treff, men med kun 2 treff på kneholdetforsvant han ut av tetkampen. 5/4 på liggholdet gjorde, at han berget seg inn så bra, at det ble 9. plass og stjerne. Torehadde 25 treff, men han skjøt en meget god finale og var en av fire med 11 treff. Da ble det avansement og han endte på delt10. plass. Det betød mesterskapsmedalje.

Arne skjøt en grei finale på 8 treff. Tapene kom på kneholdet og det ble ett tap for mye til å ta seieren i V55. Han ble nr.2 med 33/5 og tok den andre V55-medaljen.

Stein, Eirik og Kurt skjøt 5 eller 6 treff og de var naturlig nok ikke fornøyd med innsatsen. Årsaken var blandet, men kunneoppsummeres til forkilling, for lite skruing på vind og for hard på høydeskruen.

På finfelten hadde vi med to skyttere i kl. J og tre skyttere i V73. Jenny Aardalen og Sondre Ravnanger var våre juniorer.Jenny kvalifiserte seg for finalen med 28/9. I finalen ble det 11/5 og hun ble nr. 7. Sondre skjøt 25/18 og ble nr. 20 på30-skudden. Nils Hovde skjøt 29/19 og kom til V73-finalen. Han skjøt nest beste finale med 12/8 og avanserte til 4. plass.Oddbjørn Nyhagen skjøt 28/13 og ble nr. 14 på 30-skudden. Øivind Mørk skjøt 22/13 og ble nr. 23.

Alt i alt så var dette et meget godt mesterskap for oss. Vi skulle gjerne hatt flere deltagere med på finfelten, men vår ungdomsgruppeer ganske “ny” og med cal. 22 i den vinden som var, så hadde nok ikke opplevelsen blitt særlig bra.

%d bloggere liker dette: