SM Stang- og felthurtigskyting 2015

Oslo Østre beslagla alle pallplassene. Kurt Eirik Bekkevold vant Stangskytingen foran Lars Bugge og Eirik Kristiansen. EirikKristiansen vant felthurtigskytingen foran Henrik Oppen og Tore Johansen.

SM i Stang- og felthurtigskyting ble arrangert i Asker. Det var en flott skytedag i et topp anlegg, dessverre møtte kun 7skyttere. Det er ikke så mye man kan si til det, men de som møtte hadde det i hvertfall moro og mange benyttet også sjansentil noen treningsrunder etter at mesterskapet var ferdig.

Medaljevinnerne er nevnte nedenfor, følg denne linken for alle resultatene: Resultater

Stangskyting

Langholdet ble skutt først, så ble rekkefølgen stokket om i forhold til antall treff, slik at den med flest treff skjøt tilsist på kortholdet. Kurt Eirik Bekkevold skjøt best på langholdet med 12 treff. Arild Lohrbauer (Østre Bærum) fulgte nærmestmed 10 treff. Lars Bugge skjøt 9 treff og på 8 treff kom Eirik Kristiansen, Tore Johansen og Ketil Sundal (Nordstrand). Detså ut til at Kurt og Arild ville gjøre opp om seieren, men alle nevnte hadde sjansen til å ta medalje. Det var bare HenrikOppen som hadde skutt seg vekk med 5 treff.

Eirik tok best vare på sjansen av de på 8 treff og han skjøt 11 treff på kortholdet og ledet før de tre beste skjøt. Larshar kun tempo til 11 skudd og de skyter han ofte godt. Det viste han igjen med nesten bare innertreff og Lars var ny leder.Arild var neste skytter med sin AG-3, men selv om holdet var lettere, så er ikke siktemidlene de beste på en AG-2. Arild skjøten høy serie og fikk kun 6 treff. Kurt kunne da vinne med 9 treff og han la like godt opp til å skyte 17 skudd. Det kladdetlitt og med en tellefeil i tillegg, fikk han ut 15 skudd. Han traff med 11 av skuddene og tok en komfortabel seier.

1. Kurt Eirik BekkevoldOslo Østre12+11 23Gylt
2. Lars BuggeOslo Østre 9 +11 22Sølv
3.  Eirik KristiansenOslo Østre 8+11 21Sølv
Felthurtigskyting

Det ble skutt en innledende runde og reglene er at de 8 beste går til utslagsfinaler. Det betød finaleplass på alle, så fremtde klarte å fullføre innledende runde. Det preget nok gjennomføringene, mange tenkte “sikring” og da er resultatet gjernebom. Det var kun Henrik Oppen som kom gjennom innledende runde med bruk av tre skudd. Alle andre måtte benytte fem skudd.Det betød at Henrik ble best innledningsvis og han fikk w.o til semifinalen.

Dermed ble det skutt tre 1/4-finaler, to av de forløp med klare seire til hhv. Tore Johansen og Eirik Kristiansen. I den siste1/4-finalen møttes Kurt Eirik Bekkevold og Ketil Sundal (Nordstrand). Runden startet oppskriftsmessig, Kurt var raskt nedeog skjøt ned de to første holdene på ca. 4,5 sek. Ketil bommet på første hold og var klart på etterskudd. På hold 3 skjøtKurt to bom, så kom Ketil som et lyn fra andre hold og han fikk slengt ut ett skudd før Kurt rakk å få ut sitt femte skudd.Ketils skudd satt helt i spissen på figuren, men det var nok til at den gikk ned og overraskelsen var et faktum.

Første semifinale gikk mellom Henrik og Tore. Det ble en runde mer preget av spenning enn god skyting. Begge endte med å skyteflere skudd mot det siste holdet og det var til slutt Henrik som fikk ned figuren med sitt siste skudd. Andre semifinale gikkmellom Eirik og Ketil. Eirik kom tidlig foran og klarte å holde ledelsen helt ut.

Bronsefinalen ble da oppgjør mellom Tore og Ketil. Ketil kom på etterskudd med bom på første skudd, men det så ikke til åbety noe. En topp konsentrert Tore slo tilbake etter en tam 1/4-finale og fikk stevnets beste tid på 8,09 sek.

Finalen gikk mellom Eirik og Henrik og den ble avgjort som “best av 3”. Det ble aldri spennende. Eirik lyste vinnervilje ogfikk klaff i tillegg. Begge finalerundene forløp omtrent helt likt. Eirik tok kommandoen fra første stund og skjøt alle trefigurene rett ned. Tidene til Eirik ble 8,86 sek. og 8,84 sek. og han vant klart.

Finale (best av 3)
1. Eirik KristiansenOslo Østre8,688,84Gylt
2. Henrik OppenOslo Østre12,2411,68Sølv
Bronsefinale
3. Tore JohansenOslo Østre8,09 Sølv
4. Ketil SundalNordstrand12,24  
%d bloggere liker dette: