LS 2015

LS: Oppsummering etter skyting fredag, lørdag og søndag.

Oddbjørn Nyhagen, Eirik Kristiansen, Odin Skagmo og Joakim Mortensen alle med 30 treff på feltrunden. Joakim Mortensen med247p. på banen i klasse 1.

Etter tre dager med skyting på Landsskytterstevnet i Lesja, har våre skyttere allerede stått for mange gode prestasjoner.De eldste skyttere var først i ilden med feltskyting på fredag. Her slo Oddbjørn Nyhagen til og prikket inn 30 treff og 20innertreff. Det hold akkurat til stort beger i den tøffe V73 klassen for Oddbjørn, men viktigst er 30 treff, og alle mulighetertil å kjempe om topplassering i finalen. Våre to andre skyttere i klassen var nok ikke like fornøyd, det ble 27 treff på NilsHovde og 25 treff på Øivind Mørk.

På lørdag skjøt klasse 1 og 2 bane, mens klasse 4 og junior var ute å skjøt felt. Joakim Mortensen i klasse 1 var kanskjevår største favoritt til å vinne en klasse under årets LS. Blant annet skjøt han 250 poeng under Norges-cupen denne uka. Joakimstartet glimrende med 150 på 15-skudden. På tiskudden gled to skudd ut i 9,9 før det kom en grov nier på siste skuddet. Dermedendte Joakim på 247 poeng som tilslutt hold til en flott 7. plass i klasse 1.

I klasse 2 hadde vi med 4 skyttere. Bjørnar Sæther var eneste som fikk med seg beger av våre. Bjørnars 235 poeng hold tillite beger. Ellers fikk Trond Landrø 232 poeng, Knut Hollund 230 poeng og Christian Ytterhaug Sæther 224 poeng.

På felten i klasse 4 gjennomførte Eirik Kristiansen en fantastisk feltrunde, alle øvelsene sett under ett. Han startet med58 på minneskytingen (31. plass), fortsatte med 30/17 på felten (12. plass), 21 treff på Stang-skytingen (11. plass), førhan satt kronen på verket med en fenomenal felthurtigskyting som gikk unna på 8,59 sekunder (9. plass). Felthurtigskytingener nok akkurat litt for sakte til at det holder til en plass i finalen for Eirik, men han kan uansett forberede seg til grovfeltfinalenmed best mulig utgangspunkt. Våre øvrige skyttere fikk det ikke helt til på feltrunden. Guro Hollund har ikke mye erfaringmed grovfelt, men skjøt gode 26 treff. Edvard Brendnes og Vegard Ånneland skjøt henholdsvis 23 og 22 treff, mens Kjetil Jansenfikk våpenproblemer og gav seg etter 3 hold. På hurtigskytingene gikk det bedre. Vegard var strålende fornøyd med beger ibegge øvelsene etter 18 treff på stangen og 11,10 på stuper. Edvard fikk også felthurtigbeger med 12.49 som sluttid.

Klasse Junior skjøt finfelt. Best av våre ble Sondre Ravnanger med 29/21, mens Jenny Aarden fikk 28/18. Begerlistene er ikkeklare enda, men det holder nok til at både Sondre og Jenny får beger. Sondre får sannsynligvis også skyte finale med sine29 treff.

Søndag skjøt klasse ER og V55 bane, mens Klasse 1 og Rekrutt skjøt felt. I klasse ER fikk vi mange gode prestasjoner, de flestedeltok på sitt første Landsskytterstevne. Det var blide og fornøyde skyttere å treffe på arenaen etter skyting. Tobias MortensenTorbal skjøt 246, Emma Trapper Pedersen 244, Jonas Hofslund 239, Dina Elisabeth Berntsen 239 og Stian Stafsberg Klyve 238.

I klasse V55 har vi ofte fått mange gode resultater tidligere. I år var det nok ingen av våre skyttere som var helt fornøydmed sine prestasjoner. Arne Grøtting og Stein Heggen var blant forhåndsfavorittene i klassen, men finalen går uten deltagelsefra Østreskyttere i år. Stein endte på 242 og Arne på 241 poeng. Anne Sofie Grimstad og Arne Ånneland hadde nok et håp omå havne på 240 tallet, men også våre to “outsidere” i klassen fikk ikke full klaff. Anne endte på 238 mens Arne stoppet på236 poeng.

Odin Skagmo er en skikkelig feltspesialist på Landsskytterstevnet. I fjor knallet han inn 30 treff, og sannelig gjorde handet samme også i år. Det er bare å glede seg til finalen for Odin. Vår andre skytter i klasse Rekrutt, Jonas Ingebo, gjordeen flott debut på LS med 21 treff.

Klasse 1 var også i felten. Nok en gang innfridde Joakim Mortensen sitt favorittstempel. 30/18 ble sluttresultatet som holdttil 4 plass i klassen. Et glimrende gjennomført LS av Joakim med topp 10 plassering i begge øvelser.

%d