LS: Oppsummering onsdag – fredag

Odin Skagmo skjøt finale både på felt og bane i klasse Rekrutt. Fem medaljer/stjerner på grovfelt klasse 2-5, V55

Onsdag på klasse 5 mest oppmerksomhet når det skal avgjøres hvem som kommer med i årets Kongelag. Men andre klasser er selvfølgeligogså i aksjon denne dagen. På 100m skjøt klasse Rekrutt mens klasse V55 skjøt felt. Vi har mange 5 klassinger og det er alltidet håp om at en av våre skal blande seg inn i toppen. Det var ikke tilfellet i år. Omtrent samtlige skjøt godt under parimed resultater langt under begergrensa. Kun Marianne Berger og Kurt Eirik Bekkevold kan være fornøyd med sine resultat på243 poeng. Også Nils Thomas Valand klarte finalekravet på 240 poeng med sine 241 i sluttsum, men forventingene lå nok likevelpå en høyere poengsum for Nils Thomas. For de fleste var det nok LS-nervene som var det største problemet, men vi hadde hellerikke marginene på vår side. Av de 7 nierne til Marianne var det hele fem 9,9 og en 9,8.

Odin Skagmo fulgte opp sin flotte feltskyting og skjøt 247 poeng på banen. I følge mitt-DFS er bestenoteringen tidligere 244p.Å sette personlig rekord med 3 poeng på LS er det ikke mange som kan skryte av. Også Jonas Ingebo skjøt opp i mot sin egenpers. med 229 poeng. Flott innsats av våre Rekrutter.

I felten klasse V55 var det nok Arne Ånneland som var mest fornøyd etter endt skyting. Arne klarte finalegrensen i V55 medsine 27 teff. Også Stein Heggen er i finalen etter 28 treff. Arne Grøtting og Hans O Kveli fikk noen flere bom og endte påhenholdsvis 24 og 22 treff.

Lagskytinger.

Det var Veteranene som gjorde det best i Samlagsskytingene i år. Et rent Østrelag kom til slutt på 10. plass med 396 poeng.På laget skjøt Nils Hovde 98, Oddbjørn Nyhagen 100, Arne Grøtting 99 og Stein Heggen 99.

På 100m bestod laget av tre Østreskyttere og en Nordstrandskytter. Jonas Hofslund skjøt første etappe. Det var veldig skiftenevind denne dagen og med cal .22 fikk Jonas dessverre en skjev serie på 91 poeng. Sondre Ravnanger og Jenny Aardalen avsluttetbra med 97 og 100 poeng. Oslo endte tilslutt på 42. plass med 384 poeng.

På 200m ble det heller ikke den store suksessen i årets samlagsskyting. Vi hadde med Nils Thomas Valand og Bjarne Muri pålaget. Nils Thomas startet med 95 poeng mens Bjarne var ankermann og skjøt en flott serie på 99 poeng. Innimellom skjøt brødreneRasmus og Tobias Lillekvelland fra Norstrand 93 og 96 poeng. Totalsummen 383 poeng hold til 12 plass.

Våre tre beste etter 25-skudden på 200m skjøt lagskytingen. Nils Thomas startet med 97 poeng og Marianne fulgte opp med 96poeng på sin serie. De plasserte dermed Kurt Eirik Bekkevold på skive åtte i det siste laget. Det var mange poeng opp tilledelsen, men med en god serie var medalje innen rekkevidde. Det startet bra for Kurt, men en nier og en åtter glapp ut påliggende slik at vi endte 19. plass med 288 poeng.

Finaler Bane

Klasse Rekrutt

Odin Skagmo viste at han har finalenervene under kontroll. Han skjøt en meget bar omgang på 98 poeng. Med 345 poeng (som såvidt Østre-Posten kan registrer er ny pers) ble det tilslutt en kjempeflott 36. plass i klassen.

klasse 3-5

Våre tre som kvalifiserte seg til finalen på baneskytingen gjorde alle gode omganger slik at det ble stjerne på alle tre.Marianne skjøt 100, mens Kurt Eirik og Nils Thomas begge skjøt 99. Marianne endte da på 343 poeng og ble vår beste klasseførteskytter i år. Kurt Eirik fikk 342 og Nils Thomas klarte akkurat medaljegrensen med 340 poeng.

Finaler Felt

Klasse Rekrutt.

Odin Skagmo hadde ett virkelig flott LS med finale både på felt og bane. Feltfinalen gikk ikke like bra som banefinalen. Med.22 er det fort gjort å få skjeve serier på 100m, dessverre for Odin havnet serien til høyre helt ute i spissen av den vanskeligeprisma som er finalefiguren på finfelten. Det ble 6 treff i finalen og sluttsum 36/2.

Junior

Også Sondre Ravnanger var uheldig og fikk en skjev finale serie. Samlingen var god men stod dessverre to – tre knepp høytslik at det kun ble 6 treff i finalen, og 35 treff totalt.

V73

Oddbjørn Nyhagen skjøt en veldig god feltfinale. Før siste skudd hadde han hele 11/10. Dessverre kom det en uttrekker på sisteskuddet som ble bom. Dermed glapp medaljen for Oddbjørn. En yttertreff på siste skudd hadde holdt til medalje.

Klasse 2-5 og V55

Eirik Kristiansen var den eneste av våre som klarte 30 treff på innledende skyting. Hans store mål for LS var å klare feltmedaljen.Det klarte han lett. Med 11/4 på finalen ble han vår beste skytter på grovfelten med 41/4 og 37. plass totalt. Medaljegrensengikk på 40 treff, og ytterligere fire av våre skyttere klarte dette. Helge Norberg fikk medalje etter 12/4 i finalen og 40/4.Lars Bugge, Bjarne Muri og Sverre Brovoll endte alle på 40/6 og fikk stjerne. Morten Musiol, Tore Johansen og Stein Heggenkom rett bak medaljegrensen med 39 treff mens Arne Ånneland endte på 36 treff etter 9 treff i finalen. Om den innledende skytingenvar under pari leverte våre skyttere meget god finaleskyting, og det ble totalt fem medaljer/stjerner.

Stang

Kurt Eirik Bekkevold var den eneste som klarte å kvalifisere seg til “TV-finale” i år. Kurt fikk dessverre ikke samme flyteni finalen som han hadde på den innledende skytingen. På første holdet, som i finalen er langholdet, fikk Kurt Eirik ut 13skudd. Dessverre ble det en litt skjev serie med noen hårfine bom. Det ble bare 7 treff og det var ikke nok til å kvalifisereseg til å skyte hold 2 i finalen. Uansett er nok Kurt Eirik fornøyd med at han kan sette nok ett Stangfinalebeger i hylla si.

%d bloggere liker dette: