Trøgstadfelten

Sverre Brovoll ble nr. 3 på grovfelten. Lars Bugge ble nr. 6.

Feltsesongen åpnet som vanlig med Trøgstadstevnet. Vi hadde med syv på grovfelten, fordelt på seks skyttere i kl. 3-5 og en i V55.

Trøgstad hadde lagt opp til en innledende runde med moderat vanskelighetsgrad, alle hold var under maks og lengste hold var på ca. 385m. Men det var ikke lettere enn at 13 skyttere skjøt 30 treff. Været var godt med god sikt og noe vind. Med rundt minus 10 grader ble noe kaldt med den vinden som var, når man ble stående å vente.

Finalen var ukjent med kvalifiseringsgrense på 27 treff. Første hold var kne på S25H på rundt 330-340m. Det andre holdet ble rundens nøtt med B45 på 480-500m og en vind som var vanskelig å vurdere. Ti av de 49 som fikk skyte kl. 3-5-finalen hadde fullt frem til dette holdet, men det var kun en som traff med alle seks skuddene. Lars Bugge var en av de 10 skytterne. Han traff nok rimelig greit på avstanden på det siste holdet, men vindjusteringen med fire knepp til venstre, var nok for mye og det ble fire treff. Tross de to tapene ble en god plassering med 40/24 og 6. plass.

Sverre Brovoll hadde 29 treff innledningsvis. Sverre skjøt fullt på begge finaleholdene og skjøt seg opp på pallen og til en flott 3. plass. Han hadde to knepp til venstre på det siste holdet. For å illustrere vanskeligheten av å vurdere vinden på det siste holdet, så nevner vi at Tore Johansen skjøt seks treff med 0 knepp i siden. Han hadde imidlertid 27 treff innledningsvis og med et tap på finalens knehold ble det 20. plass med 38/13. Kurt Eirik Bekkevold og Nils Thomas hadde begge 28 treff på 30-skudden. Kurt gjorde omtrent de samme vurderingene som Sverre i finalen, men surret før det siste holdet og stilte opp to ganger. Dermed ble det 0 treff og han ble nr. 35 med 34 treff. Nils tapte ett treff på kneholdet og var en av dem som stilte for mye på vinden på siste holdet og fikk 0 treff. Det ble 41. plass med 33 treff. Eirik Kristiansen slet med nullstillingen og fikk flere lave serier og han endte på 20 treff.

I lagskytingen ble det 2. plass på laget bestående av Lars, Sverre og Kurt. De hadde 87/45. Høland/Bjørkelangen vant med 88/47.

Arne Ånneland var vår deltager i V55. Finalegrensen var på 25 treff, men Arne endte et stykke unna med 22 treff. Det ga 15. plass.

Alt i alt ble dette en flott start på feltsesongen. Medalje og det eneste laget med to inne blant topp-10, er meget godt i dette stevnet, som er Norges største åpne vinterfeltstevne.

Resultater

%d bloggere liker dette: