Østlandsmesterskap grovfelt

God laginnsats av Oslo. Sverre Brovoll ble nr. 6 og Nils Thomas Valand nr. 7. Oslo ble nr. 2 i lagskytingen, og var kun ett treff fra seieren.

Østlandsmesterskapet ble arrangert av Østerdal skyttersamlag og foregikk inne på Terningmoen i Elverum. Skivene, standplassene og feltløypa var av beste klasse og været spilte med. Det var knallsol hele dagen og den varmet så godt at det ble en meget behagelig tur rundt løypa. Vi kan enkelt konkludere med at dette var et meget godt arrangement.

Det er mange skytefelt inne på området og de ble godt utnyttet. Verdig et slikt mesterskap så var det et krevende opplegg. Tross gode skyteforhold, så fikk ikke vinneren mer enn 38 treff og de to andre medaljene gikk på 37 treff. Mange, inkludert flere av favorittene, opplevende en tøff start med 1/4-figur på kne på 380m, fulgt opp av S25H på ligg på 400m. Det røk endel treff på disse to holdene og videre var det god variasjon i avstander.

Oslos tropp besto av Østreskytterne, Sverre Brovoll, Nils Thomas Valand, Henrik Oppen, Lars Bugge, Tore Johansen og Eirik Kristiansen, samt Gunstein Lauvrak og Tobias Lillekvelland fra Nordstrand. Kurt Eirik Bekkevold var tatt ut, men måtte melda forfall og ble erstattet av Gunstein.

Det var en god laginnsats av Oslos skyttere. Syv ble premiert og alle skjøt 30 treff eller bedre. Sverre ble Oslos beste med 36/12 og 6. plass. Han var ett treff fra 2. plassen. Nils Thomas ble best rangert av skytterne med 35 treff og ble nr. 7. Henrik var ØM-debutant og kan være godt fornøyd med 33/11 og 18. plass. Lars skjøt 33/9 og ble nr. 19. Tore kom 27. plass med 31/20. Han hadde forøvrig flest innertreff av samtlig skyttere. Eirik ble nr. 40 med 30/10. Nordstrandsskytterne Gunstein og Tobias ble hhv. nr. 16 og 24. Man skulle tro at denne gode laginnsatsen skulle holde til seier i lagslytingen, men Hedmark var hakket bedre og vant med ett treff på Oslo.

Våre skyttere var greit fornøyd med avstandsbedømmingen, såpass fornøyd at det var en gjennomgående følelse av at dette burde gått bedre. De største blemmene ble unngått, men det kunne berettes om altfor mange småfeil. Godt gjennomførte serier som likevel ga noen bom, ladekluss, tidstrøbbel, dårlige avtrekk, feilvurdering av vind, som egentlig var grei å vurdere, oa. Vi får ta med oss en god laginnsats, hvor de fleste egentlig følte seg skuffet.

Resultater

OPPLEGG:

H1 1/4 382m Kne 45 sek
H2 S25H 401m Ligg 40 sek
H3A C30 319m Ligg 50 sek
H3B B65 589m Ligg
H4 1/6 222m Kne 35 sek
H5 1/8 253m Ligg 35 sek
H6A Småen 319m Ligg 45 sek
H6B C25 278m Ligg
H7A 13x40V 228m Kne 55 sek
H7B B100 443m Kne