Feltstevner Palmehelgen

Nils Thomas Valand vant HV-cupen etter seier i kanonfinalen. Tore Johansen ble nr. 3 i svensk mesterskap. OPPDATERT: resultatliste og avstander fra svensk mesterskap er lagt inn.

Palmehelgen er unnagjort og vi har hatt skyttere på flere stevner over sjeldent geografisk spredd område: Trysil, Østerdalen, store deler av Gudbrandsdalen og Eda i Sverige.

HV- cup

Nils Thomas Valand og Sverre Brovoll skjøt de siste stevnene i HV-cupen, samt finalen. På lørdagen skjøt de Gåstjønnfelten til Jordet og Tenaasen. Nils Thomas ble nr. 6 med 29/19, i stevnet hvor fire skyttere skjøt 30 treff. Sverre ble nr. 15 med 27/13. Søndag sto Bjørnens Kjemsjøstevne for tur. Stevnet har avsluttende finale. Sverre var en av åtte skyttere med 30 treff, mens det ble 29 treff på Nils Thomas. Begge kom seg til finalen og begge skjøt 10 treff i finalen. Sverre ble til slutt nr. 9 og Nils Thomas nr. 13.

Finalen i HV-cupen ble skutt etter Kjemsjøstevnet. Både Nils Thomas og Sverre var kvalifisert. Fra arrangørens artikkel om finalen henter vi følgende sitat: “En stram finale med rekrutt prisme på kne på 210m og 13/40 stripe H på 290m. Eneste skytter på 12 treff og vinner av HV Cup finalen ble Nils Thomas Valand fra Oslo Østre.” Neste skytter hadde 10 treff så det var en imponerende prestasjon av Nils Thomas. Sverre ble nr. 10 i finalen med 8 treff.

Resultater:   Jordet og Tenaasen     Bjørnen      HV-cup finale

Svensk mesterskap

En gjeng på fem skyttere tok turen til Eda og svensk mesterskap i feltskyting. Gjengen var Tore Johansen, Kurt Eirik Bekkevold, Henrik Oppen og Eirik Kristiansen. De fikk visket vekk minnene fra det regnfylte ØM, været var strålende med sol. Det var imidlertid en vind som var litt vanskelig å tolke til tider. Opplegget var prikkfritt med hele åtte hold. I bildet nedenfor sees opplegget med Kurt sine anmerkninger.

Det var imidlertid Tore som gjorde det best med 43/18. Nå teller ikke våre i mesterskapet, men resultatet hadde holdt til en flott 3. plass. Vi har ikke sett en endelig resultatliste, så vi kjenner ikke til plasseringene til våre andre.

OPPDATERT: De komplette resultatene er publisert. De kan sees fra side 13 i pdf-en på følgende link:  Resultater. Vi ser at Kurt ble nr. 16. Henrik nr. 29 og Eirik nr. 37.

De oppmålte avstandene er også publisert og sees i bildet nedenfor. Vi ser at Kurt traff ganske godt og at den største feilen kom på hold 3, hvor det betydde minst. Tore bommet for øvrig også mest på det holdet, med å bedømme avstanden til 230m. Litt interessant å se at to erfarne feltskyttere klarer å vurdere avstanden så forskjellig. Ellers var Tores bedømming tilnærmet perfekt med 25m bom på hold 1, 10m bom på hold 2 og 4 og spot-on på resterende. Der ligger det meste av forklaringen til det gode resultatet.

Gudbrandsdals maraton

Vi hadde flere skyttere på tur. Stian Stafsberg Klyve og Tobias Mortensen Torbal skjøt Gudbrandsdals maraton – bilfelt. Det var til sammen to stevner og i stevneannonsen leser vi følgende om opplegget: “Skytingen starter på Ringebu & Fåvang sin skytebane,2×6 skudd, deretter 2×6 skudd på Bleikmyra skytebane Vinstra, deretter 2×6 skudd Dovre og Dovreskog i Lislia skytefelt på Dombås, her er det gangavstand til Reinskytten sin arena med nye 2×6 skudd, deretter 2×6 skudd på Vidflotten skytebane på Lesja.” Vi kan trygt si at det var en drøy runde. Begge våre deltok i kl. EJ. I stevnet til Vinstra ble Stian nr. 2 i kl. EJ med 25/10, det holdt også til 15. plass på grovfelten. Tobias ble nr. 4 med 22 treff. I stevnet til Dovre og Dovreskogen ble det en ny 2. plass til Stian med 26/11. Tobias ble nr. 4, men han var tett på Stian med 25/10. På hele grovfelten ble de hhv. nr. 19 og 22.

Resultater:  Vinstra        Dovre og Dovreskog

%d bloggere liker dette: