Banemesterskap 2019

Samlagsstevne bane

Stein Heggen vant V55. Kurt Eirik Bekkevold og Nils Thomas Valand ble nr. 2 og 3 i kl. 3-5. Stian Stafsberg Klyve perset og vant kl. EJ. Hans Robert Garder ble samlagsmester i kl. J. Simen Sanne ble mester i kl. ER. Nils Hovde ble mester i V73.

SM ble arrangert på lørdag av Nordstrand på Løvenskioldbanen. Det foreligger ingen publiserte resultater, så vi kommer med enkel rapport basert på “rykter” og uoffisielle resultater.

I kl. 3-5 ledet Daniel Tveiten Haig (Nordstrand) før finalen med 248p. Han hadde en solid ledelse på en god gruppe Østre-skyttere. Kurt Eirik Bekkevold hadde 245p. Nils Thomas Valand og Endre Hagelund 244p og på 243p kom Per Arve Strømstad og Lars Bugge. Det drøyde en stund før finalen ble avviklet og da hadde tåka lagt seg. Det var så vidt det var mulig å gjennomføre finalen, men det var flere som taklet forholdene godt. Både Kurt Eirik og Nils Thomas skjøt 100p, mens det ble 99p på Daniel. Dermed ble pallen bestående av samlagsmester Daniel, nr. 2 Kurt og nr. 3 Nils T. Klassemedaljene i kl. 1, 3 og 4 gis på 25-skudden. Dermed ble det medalje på Endre (kl. 4) og Per Arve (kl. 3).

I V55 var det et oppgjør mellom Stein Heggen, Arne Grøtting og Christer Malm. De slet mer med forholdene. Stein tok seieren med 340p etter 94p på omgangen.

På 100m var Stian Stafsberg i godt slag i kl. EJ. Først skjøt han 245p innledende, så ble det 100p i finalen. Dermed ble det en klar seier og ny pers på 345p. Ungdomsmedaljene gikk til Inga Kvam og Tobias Mortensen Torbal. I kl. J ble vunnet av Hans Robert Gaarder. Ingvald Orthe ble nr. 2 og tok en av ungdomsmedaljene. Simen Sanne ble samlagsmester i kl. ER. Jonas Ingebo tok en av ungdomsmedaljene.

I V73 endte Nils Hovde på samme poengsum som Jostein Løhne (Skarpskytten). Nils ble mester på rangering.

Årets skytter

På 100m ble vinnerne av Årets skytter, de samme som samlagsmesterne i ungdomsklassene. Simen vant kl. ER, Hans Robert kl. J og Simen kl. EJ. Simen vant på omskyting med 10,9 mot Ingas 10,4. Vi vet ikke hvem som vant V73.

På 200m var John Anders Ingebo eneste deltager i kl. 1 og Eirik Kristiansen eneste deltager i kl. 4. I V55 var det et oppgjør mellom tre Østreskyttere. Vinneren ble Christer. I kl. 5 var det ett oppgjør mellom fem Østreskyttere. Ikke overraskende, så ble vinneren Nils Thomas.

Noen refleksjoner

Det er nok ikke mange som er uenige i at avviklingen av samlagsstevnet kan forbedres. Det gjelder ikke bare basert på årets arrangement, men alle de foregående. Alle samlagets lag kan føle seg truffet. Arrangørene møter uforberedt, kjøreplanen tas på sparket. Det gjør at arrangementet drøyer og skytterne holder seg klar hele tiden i tilfelle de skal skyte. Premieoversikten er ikke oppdatert og premier mangler. Samlagsmesterskapene er stusselig nok med få lag i Oslo, da bør vi ikke gjøre det mer stusselig med halvdårlige arrangement.

Samlagsstyret og alle lag i Oslo bør gjøre seg sine betraktninger om avviklingen av mesterskapet og se på hvilke grep som må tas for å løfte arrangementet. For eksempel innføre en fast kjøreplan, som sendes ut ved innbydelsen. Forhåndspåmelding og avvikling av lagene til fastsatt tid. Fjerning av “Årets skytter”-finalene. Hele opplegget er komplisert og tar lang tid. Hensikten med innføringen var å øke deltagelsen på samlagets skytinger. Når vi ser utviklingen de siste årene, på f.eks feltskytingene, så virker dette ikke etter hensikten. Denne finalen fjerner også noe av fokuset på mesterskapsfinalene.

%d