Banemesterskap 2019

Nils Thomas Valand i Nordisk mesterskap

Nils Thomas ble nr. 10 i feltskytingen og var med på fire lagskytingsseire.

Meget morsomt så ble Nils Thomas tatt ut til Nordisk mesterskap i år igjen. Han var med for tredje gang på tre år. Vi er litt sene med rapporteringen, men her er oppsummering av hans gode innsats.

Liggende var første øvelse med 3×5 skudd innledende skyting og en 10 skudds finale for de femten beste. Tidelene var tar 3×5 skudd med tellende tideler. Nils Thomas skjøt 143,1 og vi antar at han ble noe irritert da han så at finaleplassen glapp med ett fattig tidel. (til som stusser på at poengsummen er noe svak til å være liggende skyting, så ble det skutt på SIUS skiver og der blie tidelen 9,9p når man skyter en 10,9). Med andre ord så ble Nils Thomas nr. 16, men han ble tellende på laget som vant lagskytingen.

Neste øvelse var baneskyting noe likt det vi har her hjemme. Innledende skyting var: prøveskudd, 5 ligg – 1,5 min, 5 stå – 5 min, 5 kne – 2 min, prøveskudd, 10 ligg – 1,5 min. Alle skjøt en etterfølgende finale, som var vårt grunnlag på 5 min. Nils Thomas var noe skeptisk til stående formen før han dro. Nå vet vi ikke hvordan enkeltseriene forløp, men han endte med 241-333p og 25. plass. I lagskytingen teller alle deltagerne, så det ble en ny lagskytingsseier.

Vi antar at Nils Thomas gledet seg mest til feltskytingen og det var her det gikk best. Det var en 42-skudds runde og kun en skytter fylte. Nils Thomas skjøt gode 35 treff og kom på 12. plass. Med god margin ble han også tellende på laget som vant lagskytingen. Opplegget sees i bildet nedenfor. Det var ukjente avstander, så avstandene er oppgitt i ettertid. Vi ser at det er et ganske stramt opplegg, som ble mer krevende på grunn av en del vind.

Siste øvelse var felthurtigskyting med en innledende runde og finalerunder for de ti beste. Det var et vanskelig opplegg en det var kun en tid under 10 sek. Nils Thomas kom på 16. plass med 18,00 sek. Alle er tellende i lagskytingen og med en ny seier til Norge, ble det en ny lagskytingsseier på Nils Thomas. (de som ikke får ned alle figurene får tiden 99,99, dermed kan alle være tellende)

Arrangørens hjemmeside resultatside

%d