Viken II bane 2021

Amalie Mortensen Torbal ble mester i kl. ER og Simen Havik Samdal tok ungdomsmedalje. Sondre Ravnanger og Sigve Iversen tok mesterskapsmedalje i kl. 3-5 og Bjarne Muri fikk stjerne. Tore Johansen vant Normapokalen. Stein Heggen tok medalje som nr. 3 i V55.

Innledende skyting foregår onsdag, torsdag, lørdag og så er det noen lag søndags morgen.

ResultaterLive-visning

Finaledagen

Vi hadde åtte finalister og uttellingen ble glimrende. På 100m hadde vi to finalister i Amalie Mortensen Torbal og Simen Havik Samdal i kl. ER. De var to av fire skyttere med 250p som utgangspunkt. Amalie skjøt et fantastisk omgang med 100p og hele åtte innertiere. Hun ble den eneste med 350p og ble dermed Viken II mester i kl. ER. Simen fikk en 9,9 og endte på 349p med tre innertiere. Han ble rangert til 4. plass, men det ble en velfortjent ungdomsmedalje.

Det var noen innledende lag tidlig på søndagen. Sondre Ravnanger skjøt i ett av dem og kom inn på “Kongelaget” med 244p. Finalegrensen ble 238p og det var tre medaljer i kl. 3-5. I finalen skjøt Sondre meget godt med 99p og avanserte til en flott 5. plass. Sondre tok den andre medaljen. Sigve Iversen (242p) og Bjarne Muri (243p) skjøt i laget med de nest beste poengsummene. Begge klarte seg godt i finalen med hhv. 99p og 98p. Begge endte da på 341p. Sigve ble rangert til 12. plass og Bjarne ble nr. 13. Sigve tok den tredje medaljen og det ble også stjerne på Bjarne. Tore Johansen hadde 239p og stjerne var utenfor rekkevidde, men han var nr. 3 i kampen om Normapokalen (best over 55 år). Den kampen avgjorde han med å skyte 100p i finalen. Det var forøvrig kun fire av 42 finalister som skjøt 100p på 300m. Stian Stafsberg Klyve var vår femte finalist i kl. 3-5. Han hadde også 239p og lå som nr. 4 i kampen om beste skytter under 20år. Han var i det laget som fikk dagens eneste vindrosse. Alle i laget fikk seriene ut til høyre og skjøt 94/95p. Stian endte dermed med 333p.

I V55 var Stein Heggen en av tre med 246p. Alle tre skjøt faktisk 99p i finalen. For Stein sin del kom nieren på det aller siste skuddet. Helge Lillekvelland (Nordstrand) var klart best på rangering og vant med syv innertiere. Stein hadde kun to og måtte ut i omskyting om 2. plass. Den tapte han, men det ble likevel medalje for 3. plass.

I samlagsskytingen tok Oslo seieren i veteranskytingen med 398p. De vant med 1p ned til Akershus. Stein Heggen var med på laget og skjøt tredje etappe. Ellers besto laget av Lars J. Hereid (Skarpskytten), Arvid Meek (Skarpskytten) og Helge Lillekvelland (Nordstrand)

For seniorene må vi si at Oslo overrasket og var med i tetkampen hele veien. Det endte med meget gode 390p og 2. plass, kun ett poeng fra vinneren Akershus. Sondre Ravnanger imponerte med 100p på 2. etappe. Ellers skjøt Jenny T. Vatne (Nordstrand) 1. etappe, Bjarne Muri 3. etappe og Sigve Iversen avsluttet. Oslo andre lag endte sist og vi hadde med Stian Stafsberg Klyve, Tore Johansen og Sverre Brovoll.

Ungdomslaget endte også sist. Amalie imponerte med 100p og ni innertiere. Jonas Ingebo var uheldig på første junioretappe og skjøt ett skudd i feil skive. De to andre skytterne var Skarpskyttens Henriette Isene og Mathea Barlund.

Oppsummert: Mesterskapet samlet 294 deltagere. Viken II ble avlyst i fjor, men årene før var deltagelsen på godt over 400. Tidspunktet var nok ikke det beste, men vi får være glade for at det ble gjennomført. Vi hadde med 18 skyttere. De siste årene har vi vært over 30. Resultatene var imidlertid meget gode. En Viken II – mester, fem andre medaljer og Normatrofe, det lar seg høre. Det i et år hvor vi har opplevd de strengeste restriksjonene med stengte baner og svært begrensede treningsmuligheter. Neste år satser vi på at Viken II er tilbake andre helg i juni og vi stiller med en større tropp.

Status etter lørdag

Det var ingen skyting på fredag. På lørdag hadde vi to skyttere på 100m og fire på 200m. Amalie Mortensen Torbal fulgte opp den fine skytingen i sommer på beste måte. Hun skjøt 250p med 18 innertiere. Meget morsomt så deler hun nå ledelsen i kl. ER med Simen Havik Samdal. En tredje Oslo-skytter, Lars J. K. Olsen (Skarpskytten) er den tredje skytteren med 250p. En fornøyd ungdomsleder i samlaget, Lars J. Hereid (Skarpskytten) sendte denne meldingen: “Gratulerer med fantastisk skyting fra Simen og Amalie!. Dette blir tidenes Viken 2 finale sett fra Oslo skyttersamlag. Mangler ord og er imponert!”. Samlagsleder og styreleder Eirik Ahdell hilser også. Vår andre skytter på 100m var Torjus Lindeland som skjøt 240p i kl. ER.

På 300m skjøt Stian Stafsberg Klyve i det første laget og han overrasket kanskje med 239p i kl. 3-5. Det ga 20. plass og ikke minst 2. plass i kampen om “Beste skytter 20år eller yngre”. Senere vartet Bjarne Muri opp med gode 243p og han er nr. 7 i kl. 3-5. Sverre Brovoll var ikke helt fornøyd med 232p. I kl. 2 skjøt Geir Andresen 236p og er nr. 10.

Det er par innledende lag søndags morgen. Da skyter Sondre Ravnanger og flere av favorittene i kl. 3-5. Det kan fortsatt endre seg noe i toppen av listene, men finalegrensene er klare.

På 100m har vi naturlig nok Simen og Amalie i kl. ER-finalen. De er våre eneste i finalene på 100m.

På 300m ble grensen 238p i kl. 3-5. Det betyr finale på Bjarne Muri (243p), Sigve Iversen (242p), Tore Johansen (239p) og Stian Stafsberg Klyve (239p). Stein Heggen er i V55-finalen. Teten består av tre skyttere på 246p og Stein er rangert som nr. 2.

Det er også samlagsskyting på søndag. På ungdomslaget har vi med Amalie og Jonas Ingebo på første junioretappe. På veteranlaget skyter Stein Heggen første V55-etappe.

Seniorene har to lag. På første laget skyter Jenny T. Vatne (Nordstrand), Sondre, Bjarne og Sigve. På andre laget skyter Stian, Tore Paul Otto Vatne (Nordstrand) og Sverre.

Status etter torsdag

Tre av våre skjøt på torsdag. Tore Johansen skjøt 239p i kl. 3-5. Med det gikk han inn på 16. plass, men han ligger an til finale som nr. 2 så langt i “Norma-klassen”. I V55 skjøt Arne Ånneland 235p og gikk inn på 18. plass. Siste mann var Jonas Ingebo som skjøt 239p og ligger på 17. plass i kl. J.

Stein Heggen leder fortsatt V55 med 246p, men Helge Lillekvelland (Nordstrand) har kommet opp på samme poengsum. Simen Havik Samdal holder ledelsen i kl. ER og er den eneste med 250p. I kl. 3-5 ligger Sigve Iversen nå på 6. plass med 242p.

Status etter onsdag

Åtte av våre skyttere skjøt på den første dagen. Aller mest fornøyd var Simen Havik Samdal som slo til med 250p i kl. ER. Det er foreløpig ledelse med 2p, men vi kan forvente at flere tangerer poengsummen. Uansett så er Simen finaleklar. Ellers på 100m kan Øivind Mørk være godt fornøyd med 245p i V73. Klassen er så tøff at det ikke vil holde til finale.

På 200m skjøt fire av våre V55-skyttere. Det er nok kun Stein Heggen som er fornøyd. Han skjøt seg til ledelse med 246p. Det holder sikkert til finale, så blir det spennende å se om og hvor mange som kommer seg foran. Ellers ble det 241p på Christer Malm, 240p på Arne Grøtting og 230p på Hans O Kveli. Det holder neppe til finale. I kl. 3-5 skjøt Sigve Iversen seg til en foreløpig 3. plass med 242p. Det gir helt sikkert finaleplass, men han irriterte seg sikkert over de to nierne på ligg på grunnlag. Ellers skjøt Jenny Aardalen 234p.

På de neste dagene har vi ikke mange forhåndspåmeldte. På 200m har vi to på torsdag, fire på lørdag og en på søndag. På 100m har vi en på torsdag og tre på lørdag.

%d bloggere liker dette: