Banemesterskap 2021

SM bane 2021

Sondre Ravnanger (Oslo Østre) vant suverent.

For resultater og live-visning, følg disse linkene:

Resultater – Live-visning 

I kl. 3-5 fikk vi en sjelden suveren vinner i Sondre Ravnanger (Oslo Østre). Han satte først en solid ny pers på 25-skudden, så var han en av få som skjøt fullt i finalen. Det ble dermed ny pers og klar seier med 348p. Vi må helt ned til 340p for å finne nr. 2, en slik seiersmargin har neppe vært sett før. Under finalen kom det en overraskende kraftig vindbyge, som flyttet mange skudd ut i nieren. De som kjenner banen vet at slikt knapt har skjedd før på Østre. Sigve Iversen (Oslo Østre) lå på 2. plass med 246p. Med skjev serie og tidstrøbbel etter forkiling berget han inn 94p og ble nr. 2 med 340p. Den siste pallplassen gikk til Nils Kåre Midtflå (Oslo Østre). Han har knapt skutt i år og var overrasket med 243p på 25-skudden. Han endte på 339p etter 96p i finalen. Karl Johan Olsen (Skarpskytten) var den andre som skjøt fullt i finalen. Han endte på 4. plass, ble beste skytter over 55 år og vant klassemedaljen i kl. 4. På 5. plass kom Stian Stafsberg Klyve (Oslo Østre) som ble beste skytter under 20 år. Jenny Aardalen (Oslo Østre) ble beste dame.

I V55 var Arne Grøtting (Oslo Østre) best både på 25-skudden og i finalen. Han vant med 342p. I kl. 2 måtte de rangeres for å kåre vinneren. Hans-Olav Erøy Lund (Skarpskytten) tok inn det ene poenget han lå etter Lars Grette (Nordstrand) og begge endte på 335p. Hans-Olav ble mester med å ha fire innertiere mot Lars sine to. Rolf Tamber (Oslo Østre) ble best i kl. 1 med 226p. I jegerklassen var Per-Arve Strømstad (Oslo Østre) eneste skytter og han skjøt 235p.

100m

Medaljene ble klart bedre fordelt mellom lagene på 100m. I kl. R vant Simen M. Isene (Skarpskytten) med 337p. Det gjorde han foran et kobbel med Nordstrandskyttere. De to ungdomsmedaljene gikk til Markus A. Rosenberger og Linde Berg-Knutsen. I kl. ER endt endte to Oslo Østre skyttere på 349p. De var Amalie Mortensen Torbal og Simen Havik Samdal. Amalie var klart best på rangering og vant. I finalen skjøt hun ni innertiere før det ble en nier på det siste skuddet. Den siste ungdomsmedaljen gikk til Lars Johannen K. Olsen (Skarpskytten) med 347p.

I kl. J fikk vi dobbeltseier til Skarpskytten. Oscar Johannes Skjelvik vant med 342p. Han var ett poeng foran Mathea Barlund. Den siste ungdomsmedaljen gikk til Simen Sanne (Oslo Østre). I kl. EJ hadde vi en deltager i Hans Robert Gaarder (Oslo Østre). Han vant med 322p.

I V65 tok Arvid Meek (Skarpskytten) en klar seier med 349p. I V73 hadde fire skyttere 248p. Lars Johan Hereid (Skarpskytten) var den eneste som skjøt 100p og han ble da mester.

Vi hadde fire skyttere i NU. De var Wilfred Berg-Knutsen (Nordstrand) og Oslo Østre skytterne Wilhelm Ingebo, Helmer G. Mossige og Frøya Pihl Strømstad.

Lagskyting/trofeer

Sondre Ravnanger hadde en god dag og tok for seg av trofeene. Han vant aksje i Samlagsformannens vandrefat som samlagsmester, aksje i JTBKs pokal for beste 25-skudd og aksje i grunnlagspokalen for beste 10-skudd. I tillegg vant han Skymoens minnepremie med 246p (15-skudd + nytt grunnlag). Aksje i Anton Frisch minnepremie for beste 15-skudd gikk til Sigve Iversen.

I lagskytingen var det kun Oslo Østre som stilte fullt lag. Spenningen lå dermed i hvem som vant aksjen i Kongsberg Våpenfabrikks pokal som beste lagskytter. Det gjorde Bjarne Muri (Oslo Østre) på en overbevisende måte med 100p. Laget til Oslo Østre besto ellers av Sondre Ravnanger, Sigve Iversen og Nils Kåre Midtflå. De endte på 387p.

Nærmere informasjon om mesterskapet og tidsplan fås i innbydelsen:

%d