15m mesterskap og interne 2022

Viken II 15m

Tore Johansen vant Normapokalen. Geir Andresen ble nr. 2 i kl. 2. Jenny Aardalen skjøt meget godt i Kongelaget. Kristine Havik Samdal (kl. R) ble nr. 2 i kl. R. Oslo vant samlagsskytingen for ungdom med Amalie Mortensen Torbal på ankeretappen.

Viken II 15m er i gang og mesterskapet kan følges på disse linkene:

Resultater Live-visningResultater MittDFS

Innledende skyting foregikk tirsdag – lørdag. Lørdag ettermiddag var det samlagsskyting og finaler for ungdomsklassene. Senior og veteran hadde samlagsskyting og finaler på søndag.

Status søndag

Vi hadde tre som skjøt kl. 3-5 + EJ finalene. Jenny Aardalen skjøt i “kongelaget” med 247p som utgangspunkt. Alle åtte i kongelaget skjøt 100p. Jenny satte dermed en ny flott pers med 347p og kom på en delt 7. plass. Henrik Oppen skjøt 98p med 243p som utgangspunkt. Henrik ble nr. 19. I Norma-finalen for klasseskyttere over 55 år ledet Tore Johansen på 241p, med 1p ned til velkjente Lars Bugge (Frogn og Drøbak). De to var de eneste som stilte og det ble en jevn duell. Begge skjøt 99p og Tore forsvarte Normatittelen fra fjorårets mesterskap. Helge Norberg var kvalifisert med 244p, men møtte ikke.

I den andre finalene hadde vi Geir Andresen i kl. 2 og Arne Grøtting i V55. Begge hadde gode utgangspunkt. Geir hadde 243p. Det ble 98p i finalen og det holdt til medalje for en flott 2. plass. Vinneren endte på 343p. I V55 hadde Arne 247p. Arne skjøt også 98p i finalen og endte likte på poeng som 2. plassen, men med få innertiere ble det rangering til 4. plass.

Dagen startet med samlagsskyting. Arne Ånneland og Arne Grøtting var med på Oslos veteranlag som ble nr. 4. Arne Å skjøt som V65 siden Oslo ikke hadde nok V65/V73 skyttere. Det ble 97p på Arne Å og 96p på Arne G. Seniorlaget var et rent Østrelag. Heidi Grimstad og Tore Johansen skjøt begge 94p i det første lag, Jenny Aardalen skjøt så 96p, før Henrik Oppen avsluttet med 96p. Det ble 4. plass

Status etter lørdag

Vi hadde ingen i de siste innledende lagene. Etter at innledende skyting var ferdig var det samlagsskyting for ungdom. Amalie Mortensen Torbal var vår representant og hun hadde fått ankeretappen. De andre Oslo skytterne Simen M. Isene (Skarpskytten), Markus A. Rosenberger (Nordstrand) og Henriette Isene (Skarpskytten) ga Amalie et godt utgangspunkt. Oslo lå i tet med samme poengsum som Follo. Amalie sikret Oslo seieren med å være eneste juniorskytter med 100p. Vi må si at for Oslo sin del er det godt å se at flere lag var representert. Etter samlagsskytingen var det finale for kl. R, kl. ER og kl. J.

I kl. R stilte tre skyttere. Mye av grunnen var at det var sjeldent god avstand mellom skytterne. Kristine Havik Samdal lå på- 2. plass med 5p opp til ledelsen og 4p ned til 3. plass. Det ble 95p i finalen og Kristine sikret 2. plassen. Ellinor Lindeland og Ella Galtung var også kvalifisert for finale, men de stilte ikke.

Vi hadde ingen i kl. ER finalen og i kl. J finalen hadde vi Amalie som ledet med 249p og Simen Havik Samdal som lå på 7. plass med 244p. Amalie hadde par poeng å gå på, men så skjedde det som skjer innimellom. Serien satt ikke i midten og da hjalp det lite at samlingen holdt fint til 100p. Det ble en lav serie og 95p. Amalie endte på 6. plass. Simen skjøt 99p og ble nr. 8.

I morgen er det samlagsskyting og finaler for veteraner og seniorer. I finalen er Arne Grøtting først ute i V55. Han er en av fire skyttere på 247p, som ligger 2p bak lederen. Geir Andresen er neste i kl. 2 finalen. Geir er en av tre på 243p, som ligger bak to skyttere på 244p. I Normafinalen leder Tore Johansen med 1p på to skyttere. I første finalelag for kl. 3-5 skyter Henrik Oppen. Helge Norberg er i det neste og i “kongelaget” har vi Jenny Aardalen. I samlagsskytingen for veteraner er Arne Ånneland og Arne Grøtting med på laget. Seniorlaget blir et rent Østrelag med Heidi Grimstad, Tore, Jenny og Henrik.

Status etter fredag

Fire av fem dager med innledende skyting er unnagjort. På fredag hadde vi tre skyttere i aksjon og i alt har 26 av våre skutt. I dag skjøt Helge Norberg 244p og er nr. 13 i kl. 3-5. Henrik Oppen endte på 243p og er nr. 16 i kl. 3-5. Han er nestbeste kl. 4 skytter. Den tredje som var i aksjon var Sverre Brovoll som skjøt 240p. Jenny Aardalen ligger best an med 247p, som nå holder til 7. plass. Det ser fortsatt ut som om Tore Johansen leder i kampen om beste over 55 år med sine 241p. Ledelsen er i så fall knapp med 1p ned til blant andre Lars Bugge (Frogn og Drøbak). Heidi Grimstad er fortsatt beste kl. 3 skytter med 242p.

I V55 er det nå fire skyttere i tet med 247p. Arne Grøtting er en av dem og rangert til 3. plass. Det er nesten like jevnt i kl. 2 hvor en leder med 244p, foran tre på 243p. Geir Andresen er en av dem rangert til 4. plass.

Amalie Mortensen Torbal leder fortsatt kl. J med meget gode 249p. Simen Havik Samdal ligger nå på 6. plass med 244p. Torjus Kristine Havik Samdal holder på ledelsen i kl. R med 244p. Ellinor Lindeland er på 5. plass med 233p. Ella Galtung har samme poengsum og er nå på 7. plass.

Status etter torsdag

Tre av fem dager med innledende skyting er unnagjort. 23 av våre har skutt med til dels meget gode resultater. Amalie Mortensen Torbal leder fortsatt kl. J med meget gode 249p. Simen Havik Samdal ligger nå på 5. plass med 244p. Torjus Lindeland har skutt 234p og er på 16. plass. I kl. R hadde vi tre skyttere i aksjon på torsdag. Kristine Havik Samdal holder fortsatt ledelsen med 244p. Ellinor Lindeland er på 3. plass med 233p. Ella Galtung har samme poengsum og er på 4. plass. Tobias Rooth Olbergsveen har skutt 222p og Frøya Pihl Strømstad har skutt 211p. Foreløpig har vi fem av de åtte som har skutt sålangt i kl. R. I kl. ER har Ingrid Bjermeland Hesledalen skutt 241p og er på 21. plass. Helmer Gardssønn Mossige er på 27. plass med 233p. Simen Sanne er på 11. plass i kl. EJ med 218p.

I kl. 3-5 har Heidi Grimstad skutt 242p. Meget imponerende med tanke på det manglende treningsgrunnlaget. Hun leder kl. 3 og er nr. 16 i kl. 3-5. Jenny Aardalen er fortsatt i tetkampen i kl. 3-5 på 4. plass med 247p. Resultatlisten inneholder ikke beste skytter over 55år, men det ser fortsatt ut som om Tore Johansen leder den kampen. Geir Andresen holder fortsatt 3. plassen i kl. 2 med 243p. Arne Grøtting er fortsatt på 2. plass i V55 med 247p. Anne Grimstad har skutt 240p og er på 17. plass.

I følge påmeldingen gjenstår to av våre. Det er Helge Norberg og Henrik Oppen, som begge skyter på fredag.

Status etter onsdag

To av fem dager med innledende skyting er unnagjort. 14 av våre har skutt med til dels meget gode resultater. Amalie Mortensen Torbal leder kl. J med meget gode 249p. Simen Havik Samdal ligger foreløpig på 5. plass med 244p. Kristine Havik Samdal leder kl. R med 244p. Frøya Pihl Strømstad har skutt 211p. Det er de av ungdommene som har skutt.

I kl. 5 har Jenny Aardalen skutt et toppresultat på 247p. Hun ligger på 3. plass og resultatet holder helt sikkert til finaleplass. Per Arve Strømstad har skutt 242p, Tore Johansen 241p og Bjarne Muri har 231p med ett skudd for lite på grunnlaget. Stian Stafsberg Klyve har skutt 238p i kl. 4 og ligger på 11. plass. Det spørs om disse resultatene gir finaleplass. Imidlertid ser det ut som om Tore leder i kampen om beste skytter over 55 år og da kan det likevel bli finale.

Finale blir det på Arne Grøtting i V55. Han ligger på 2. plass med 247p og er så langt en innertier fra ledelsen. Christer Malm er sikkert skuffet, selv om han skjøt 243p. Hans O Kveli har skutt 242p og Arne Ånneland 240p.

Geir Andresen har skutt 243p i kl. 2. Det var han godt fornøyd med og det holder så langt til 3. plass. Det er rimelig sannsynlig at det gir finaleplass.

%d