SM Stang- og felthurtigskyting 2014

Oslo Østre beslagla alle pallplassene i Stangskytingen. Kurt Eirik Bekkevold vant foran Sverre Brovoll og Nils Thomas Valand.Oslo Østre dominerte også felthurtigskytingen med dobbeltseier. Sverre Brovoll vant finalen mot Kurt Eirik Bekkevold. Ketil Sundal (Nordstrand) vant bronsefinalen mot Nils Thomas Valand.

SM i Stang- og felthurtigskyting ble arrangert i Asker. Det er lett å arrangere et mesterskap i deres anlegg og alt ble unnagjortpå litt over 2 timer, inkludert premieutdeling. 16 skyttere møtte opp på en flott skytedag.

Resultater

Stangskyting
Langholdet ble skutt først, så ble rekkefølgen stokket om i forhold til antall treff, slik at den med flest treff skjøt tilsist. Henrik Oppen og Eirik Kristiansen (begge fra Oslo Østre) lå noe etter på delt 6. plass med 8 treff etter første hold.Men begge skjøt gode 12 treff på hold 2 og la press på de foran. De neste var Tore Johansen (Oslo Østre) med 9 treff og LarsRasmus Sandvik (Nordstrand) med 10 treff. Begge misset noe, endte på 16 treff og falt nedover på resultatlisten. Nils ThomasValand (Oslo Østre) hadde 10 treff. Han skjøt 11 skudd, traff på alle og gikk i ledelsen.

Tetduoen var Sverre Brovoll (Oslo Østre) med 11 treff og Kurt Eirik Bekkevold (Oslo Østre) med 13 treff. Sverre satset hardtpå å ta igjen Kurts forsprang og gikk for 16 skudd. Alle skuddene kom ut, med 11 av dem i skiva ble det 22 treff. Det holdttil ledelse, men var neppe nok til sier. Det viste seg å stemme. Kurt bommet også noe, men skuddtakten var så høy at det ble11 treff og en klar seier, med til sammen 24 treff.

1 Kurt Eirik Bekkevold Oslo Østre 13+11 24 Gylt
2 Sverre Brovoll Oslo Østre 11+11 22 Sølv
3 Nils Thomas Valand Oslo Østre 10+11 21 Sølv

Felthurtigskyting
Det ble skutt en innledende runde. De 8 beste gikk til utslagsfinaler. Selve finalen ble skutt som best av 3. StorfavorittKurt Eirik Bekkevold ble best innledningsvis med 9,21. Han og Sverre Brovoll, som skjøt 9,90, var de eneste under 10 sekunder.Det ble ganske spennende om den siste finaleplassen, som viste seg å gå på 14,31.

Første semifinale ble et oppgjør mellom Kurt Eirik, som greit slo Eirik Kristiansen (Oslo Østre) i 1/4-finalen og Ketil Sundal(Nordstrand). Også Ketil kom seg greit gjennom 1/4-finalen, hvor motstander var Nikolai Brodin (Oslo Østre). Kurt bommet pånoen skudd og Ketil hang godt med. Så godt med at Kurt skjøt ned siste figur, kun en håndfull tideler før Ketil.

Andre semifinale gikk mellom Sverre Brovoll og Nils Thomas Valand. Sverre skjøt sin 1/4-finale sikkert, mens motstander KetilBaglo (Østre Bærum) slet med å få ned alle figurene. Nils Thomas fikk heller ikke ned alle skivene i sin 1/4-finale, men detgjaldt også motstander Edvard Brendnes (Oslo Østre). Nils Thomas gikk til semifinalen etter omskyting. Nils Thomas slet ogsåmed figurene i semifinalen, spesielt siste hold. Sverre lå på etterskudd etter de første holdene, men var svært rask fra hold2 til 3 og gikk til finalen.

Bronsefinalen gikk mellom Ketil og Nils Thomas. Nils Thomas var fortsatt uvenn med skivene og Ketil kunne trygge inn til seieri bronsefinalen og sølv medalje.

Finalen mellom Kurt og Sverre ble skutt som best av tre. Første runde gikk “oppskriftsmessig”. Kurt skjøt dagens beste tidpå 8,07 og så uslåelig ut. Men i andre runde ble det noen bom på Kurt og da var Sverre der og tok runden på 10,03. Så skulledet avgjøres og tredje runde ble ganske lik andre runde. Det betød at Sverre ble samlagsmester.

1 Sverre Brovoll Oslo Østre Gylt
2 Kurt Eirik Bekkevold Oslo Østre Sølv
3 Ketil Sundal Nordstrand Sølv

%d bloggere liker dette: