Feltmesterskap 2018

SM grovfelt 2018

Lars Bugge ble samlagsmester. Arne Ånneland ble mester i V55. Eirik Ahdell vant kl.4 – medaljen. Lagskytingen ble vunnet.

Som kjent skyter Oslo sitt samlagsstevne i Follos stevne. Stevnet gikk i Båstad med glimrende skyteforhold, med vindstille og noen få kuldegrader. Snøforholdene har vært gode i hele år, så det ble en flott ramme. Deltagelsen var ikke spesielt bra med 21 skyttere, men det er i hvertfall flere enn fjorårets 16. Det var kun oss og Nordstrand som stilte, vi hadde 12 av de 21 deltagerne.

Opplegget var moderat og det gjorde at finalegrensen ble på 29 treff og hele 11 skyttere kvalifiserte seg for kl. 2-5 finalen. Fem av de hadde 30 treff. De var Nils Thomas Valand, Sverre Brovoll, Tobias Lillekvelland (Nordstrand), Stein Heggen og Lars Bugge. Tre av våre var blant skytterne med 29 treff; Kurt Eirik Bekkevold, Tore Johansen og Eirik Kristiansen.

De med 29 treff og to V55-skyttere skjøt finalen først. Det var to i V55 og begge skjøt finalen (Stein meldte seg på i kl. 5). Pål Tvedt (Nordstrand) ledet med 22 treff, foran Arne Ånneland som hadde 20 treff. Arne hadde en vanskelig start da han oppdaget at han hadde tatt med seg feil børse. Det røk endel treff i den innledende skytingen, men han hadde tydeligvis fått justert seg inn til finalen. Arne slo til med 11 treff i finalen, spesielt bra var det med 6 treff på kneholdet. Dermed vant han V55 klart.

Eirik Kristiansen var den eneste av de på 29 treff som skjøt fullt i finalen og måtte vente spent på at de fem med 30 treff gjorde seg ferdig. Sverre surret seg vekk med å stille feil på kneholdet og fikk 0 treff. Stein tapte noen treff på begge holdene og skjøt seg også ut av medaljekampen. De tre siste gjorde imidlertid ingen feil og gjorde opp om medaljene. Aller best ble Lars som skjøt en imponerende finale med 6/4 på liggholdet og 6/5 på kneholdet. Lars tok også aksjen i Ing. Nygårds vandrepokal, som går til vinneren av mesterskapet. T. Lillekvelland ble nr. 2 med 12/7 i finalen. Nils Thomas var nok ikke helt på med 12/2 og tok den siste medaljen.

Det deles ut klassevise medaljer og vi hadde også deltagere i kl. 4. Der vant Eirik Ahdell med 28/8 foran Henrik Oppen som skjøt 27/18. Ellers skjøt Jorunn Ospedal Vallestad og Bjarne Muri sitt først feltstevne i år. Jorunn gjorde det bra med 26/17 og 3. plass i kl. 4. Bjarne skjøt 27/15 og ble nr. 12 i kl. 5.

I lagskytingen vant vi med 118 treff mot Nordstrands 117 treff. Laget vårt besto av Nils Thomas, Sverre, Kurt og Eirik K.

Resultater

ØM uttak – status

SM var siste stevne som telte med i uttaket til Østlandsmesterskapet. Det ligger an til god Østre representasjon. Sverre Brovoll vant uttaket foran Tobias Lillekvelland (Nordstrand). På de fire neste sikre plassene kom Eirik Kristiansen, Lars Bugge, Tore Johansen og Henrik Oppen. På de to plassene som samlaget kan disponere på skjønn, kom ytterligere to Østre skyttere i Nils Thomas Valand og Kurt Eirik Bekkevold. Så får vi se hva samlagets feltutvalg konkluderer med. Stein Heggen tok 9. plassen i uttaket.

%d