LS 2018

LS – feltskyting

Endre Hagelund tok medalje. Det ble stjerne på Nils Thomas Valand og Sverre Brovoll. Syv andre finalister på grovfelten. Fem finalister på finfelten. Vetle Skagmo hadde en av de beste finaleskytingene i kl. R på finfelten.

LS-resultatene kan studeres her:

Mange av våre kvalifiserte seg for finalen i feltskyting. I alt ble det femten skyttere fordelt med syv i NM-felt, tre i V55 og fem på finfelten. Tross noen regnbyger når kl. 5 skjøt, var forholdene gode og hele 123 skyttere skjøt 30 treff. Med ytterligere 212 skyttere på 29 treff, ble 29 treff finalegrensen. Vi hadde fire med 30 treff i Endre Hagelund, Nils Thomas Valand, Kurt Eirik Bekkevold og Eirik Ahdell, som kanskje overrasket noe i kl. 4. Nils Thomas hadde hele 24 innertreff og ble nr. 2 i hovedskytingen. På 29 treff kom Sverre Brovoll og Bjarne Muri, samt den største overraskelsen Jenny Aardalen, som skyter i kl. 3. Ytterligere seks av våre var ett treff fra finale, så laginnsatsen var meget god.

Finaleprogrammet er fast med 6 kne og 6 ligg på 1/10-figur, med to minutt skytetid. Det var forventet at medaljegrensen ville gå på 41 treff og det stemte. Dermed hadde faktisk alle i finalen muligheten. Uttellingen ble god med at tre av våre skjøt fullt. Endre ble vår beste med 12/5 i finalen og 17. plass med 42/5. Nils Thomas skjøt 12/4 og ble nr. 23. Sverre skjøt den beste finalen med 12/7, med utgangspunktet på 29 treff ble det 45. plass. Endre fikk medalje, mens det ble stjerne på Nils Thomas og Sverre. Kurt og Eirik skjøt 10 treff og Bjarne 11 treff. Alle tre endte på 40 treff. For Jenny ble det seks treff.

I V55 hadde vi tre finaleskyttere i Christer Malm og Hans O Kveli med 30 treff og Arne Grøtting med 28 treff. Hans O overrasket kanskje noe, han var i hvertfall meget godt fornøyd. V55 skjøt på samme opplegget som i NM-felt, men de hadde bedre skytetid på fire av holdene. Arne er godt vant til finaler og han skjøt fullt med 12/4. Utgangspunktet var imidlertid for dårlig for medalje og det ble 14. plass. Hans O skjøt 10/3 og ble nr. 17. Christer åpnet glimrende med 6/5 på kneskuddene, men han fikk trøbbel på liggskuddene og endte på 38/5. Da er det bare å foreslå en vinter med feltgjengen vår og så vil han være betraktelig bedre forberedt ved neste anledning.

På finfelten fikk vi to finalister i kl. R og tre i kl. J. I kl. R hadde Amalie Mortensen Torbal et flott utgangspunkt med 30/17 på hovedskytingen. Vetle Skagmo hadde 29 treff. Vetle imponerte i finalen med 12/10. Det var nestbeste finaleresultatet. Vetle ble best rangert av skytterne med 41 treff og ble en 19. plass. Amalie fikk en høy serie. Dessverre snek ett skudd seg ut, men vi skjønner at samlingen måtte ha vært god for det ble kun ett innertreff. Med 41/1 ble Amalie sist rangert av skytterne med 41 treff og nr. 44.

Våre tre finalister i kl. J hadde alle 29 treff innledningsvis. De tre var Tobias Mortensen Torbal, Stian Stafsberg Klyve og Odin Skagmo. Alle tre fikk bommen sin på et liggende skudd og det var snakk om hårfine bommer. For Odin var det på første skudd og for Tobias det siste. Tobias var best rangert og han ble også best i finalen med 11/8. Sluttresultatet 41/8 ga 52. plass. Stian skjøt 10/8 og ble nr. 74 med 39/8. Odin skjøt 9/5 og ble nr. 93. Med Ingas finaleplass på banen, så var faktisk alle våre juniorer i en finale.

%d