LS onsdag og torsdag

Guro Hollund ble mester i J bane!!! Øivind Mørk tok medalje i V73 bane. Arne Grøtting tok medalje i V55. Eirik Ahdell tok stjerne. Jenny Aardalen skjøt 100 i ER finalen. Anders Madsen er klar for J feltfinale. Arne Grøtting ble nr. 4 i Stangskytingen for V55.

Link til LS-2013

Onsdag
Vi starter oppsummeringen med begivenhetene på onsdag. Da var Øivind Mørk i finalen i V73 og han var en av åtte med 250. Finalenble god med mange innertiere, men ett skudd gled ut i nieren. 99 og 349 ga 7. plass og vi kan gratulere Øivind med sølv veteranmedalje.

Ellers så skjøt kl. 5 banen og det beste vi kan si om innsatsen var at den var jevn og snittet var egentlig ok på noe over238. Men dessverre plasserte omtrent alle seg på poengsummene 236-241. Best ble Jens-Kristian Larsen på 241, det samme haddeMagnus Bjerke og Sverre Brovoll. Beger ble det også på 240 og til Fredrick Bjerke og Nils Thomas Valand. Det ble også finalepå alle de nevnte.

Veteranene skjøt samlagsskytingen og det var et rent Østrelag som skjøt for Oslo. Øivind Mørk åpnet glimrende på første etappemed 100, Oddbjørn Nyhagen fulgte opp med 99, men så var Arne Ånneland uheldig og skjøt ett skudd i feil skive og endte på86. Da kunne Arne Grøtting i ro og fred avslutte med 100. Det endte med 41. plass.

I felten skjøt de av J som fikk sin skyting avbrutt på lørdag pga uværet. En av dem var Anders Madsen og nå fikk han visthva han er god for. Det ble flotte 30/20 og finaleplass. Han er 1 av 35 med 30 treff. Anders fikk også minnemedaljen med 56.

V55 skjøt grovfelten og det ble ikke det helt store, både Arne Grøtting og Arne Ånneland skjøt 23 treff. Da gikk det betrakteligbedre i de andre øvelsene. Arne Grøtting fikk en topplassering i Stangskytingen da han skjøt 19 treff og endte på en flott4. plass. Han ble også belønnet med gavepremie. Arne Ånneland ble premiert i minneskytingen, Stang- og felthurtigskytingen.

Torsdag
Torsdag var det banefinaler for J og kl. 3-5 og vi starter selvsagt med J hvor Guro Hollund var en av tre med 250. Vi vetikke helt hvilke superlativer som er best dekkende for Guros innsats, men vi kan i hvertfall bruke ordet imponerende. Gurohar ingenting å lære fra andre i laget når det gjelder å takle slike situasjoner, hun er den beste av oss alle. Guro sa selvat det var spenning under prøveskuddene, men når serien startet så ble det rolig. Hun sa også før anvisningen at hun var sikkerpå at det var 100, mens de andre to på 250 ikke var fornøyde. Guro hadde helt rett, det var 100 med 8 innertiere, det meden serie som var noe til høyre. De to yttertiere var 2×10,3 til høyre. Da de andre to tapte poeng ble Guro den eneste med350. Vi glemmer heller ikke at hun måtte skyte om kneserien på hovedskytingen, så hvordan Guro har taklet hele konkurransener rett og slett enestående og vil gå inn i Østrehistorien inn blant de største prestasjonene. Dette er også første seiervi har tatt i en av ungdomsklassene på årevis. Vi må vel tilbake til 1950-tallet for å finne forrige seier.

Arne Grøtting var i tetsjiktet i V55 og var innenfor skuddhold til seier, men det var også flere andre. Arne skjøt en godomgang, men var tvilende til ett skudd. Det viste seg å være en 9er, men en 9er til ble det 98. Resten var av beste merkemed 7 innertiere. 344 ga 6. plass og vi kan også gratulere Arne med sølv veteranmedalje.

I kl. 3-5 finalene viste det seg at medaljegrensen gikk på 341. Ingen av våre fikk fullklaff med 100. Men Eirik Ahdell somskjøt 98 sikret seg stjerne med det gode utgangspunktet på 243. Ellers kunne Jens-Kristian Larsen, Magnus Bjerke og SverreBrovoll klart 341 med 100, men både Jens-Kristian og Sverre endte opp med 99, mens Magnus skjøt 97.

Jenny Aardalen var i ER finalen. Med 249 som utgangspunkt var medalje utenfor rekkevidde, men finaleplass er morsomt likevel.Jenny fikk seg en fin erfaring da hun skjøt 100 og ble nr. 37 i ER.

Det var også lagskyting for kl. 3-5 og vi hadde kvalifisert oss med Magnus Bjerke, Jens-Kristian Larsen og Eirik Ahdell, somskjøt i nevbnte rekkefølge. Magnus åpnet glimrende med 99, Jens-Kristian skjøt så 95 og vi var noe bak teten. Men så var Eirikskikkelig uheldig og skjøt en meget skjev serie med skudd ut i 8-9 og det endte med 87 og 44. plass. Slikt tar vi tungt, deter uansett en morsom konkurranse.

%d bloggere liker dette: