LS fredag

Fantastisk avslutning av LS. Anders Madsen vant J-felt. Lars Bugge ble nr. 3 i Norgesmesterskapet i felt, Kurt Eirik Bekkevoldtok stjerne. Bjarne Muri var i Stangfinalen.

Linker til LS-2013

LS er over og alle er kommet hjem og har vel fått pakket ut. Det gjelder også webredaktøren som er noe sen med oppsummeringenav siste dag. Og hvilken dag det ble, det ble en utrolig avslutning av LS. Med noen forsinkelser ble Norgesmesterskapet igrovfelt og J finalen i felt avgjort med få minutters mellomrom sent på ettermiddagen. De fleste av Østregjengen hadde avforståelige grunner reist hjem, det blir en lang uke med oppstart forrige fredag. Men de som var igjen fikk oppleve en fantastiskhalvtime.

Første ble grovfeltfinalen avgjort. Lars Bugge var 1 av 27 med 30 og lå på skive 26. Skivene ble anvist tre og tre og detviste seg at Lars hadde skutt en kjempeserie på 12/9 og tok ledelsen. Først på skive 17 ble han slått, da Roger Ottosen, VestreToten fikk anvist 12/11. Så ble det spennende om det holdt til pallen, men det var bare Tor Harald Lund, Søgne som snek segforan. En meget godt fornøyd Lars endte da som nr. 3 i NM felt. Det er meget velfortjent pallplass, Lars er en av de ivrigstefeltskytterne i landet. (PS: det sies gjerne at felten på LS er for baneskyttere, med korte hold og finale på 200m, men dennegang besto pallen av erfarne og godt voksne feltskyttere.)

Så bar det rett over til 100m og J finalen. Anders Madsen var 1 av hele 35 skyttere med 30 treff og han skjøt på skive 20i siste finalelag. I et slikt tøft felt er det vanskelig å ha de store forhåpningene på forhånd. Vi har skryt mye av Guro,men Anders er i samme kategori. Da anvisningen kom frem til skiven til Anders var ledelsen på 12/9. Innertreffene rant påog far Espen viste knapt nok hvor han skulle gjøre av seg. Det endte med perfekte 12/12. Det er ikke mulig å gjøre det bedreog det i en LS finale!!!. Selv om det på det nærmeste var avgjort, var det spennende å følge resten av anvisningen, men defleste falt tidlig av. På de siste tre skivene ble det faktisk yttertreff på alle på første skudd og Anders ble kåret tilmester!!!. Vi må innrømme at dette kom noe overraskende, men da blir det bare desto morsommere. Anders fikk baneskytingenødelagt av vanskelige forhold, men nå fikk han vist hva han er god for og det er jammen ikke lite.

Det kommer noe i bakgrunnen, men vi hadde flere i aksjon i finaler. I grovfeltfinalen skjøt Kurt Eirik Bekkevold en finaletett opp til den Lars hadde, med 12/8 og 40/8 sammenlagt ble det stjerne på Kurt. Tore hadde også 28 som utgangspunkt, menmåtte se stjernen forvinne med et høyt kneskudd. Det ble 39/5. Helge Norberg hadde et godt utgangspunkt på 29 treff, men fikkikke helt klaff i finalen med 9/3.

Bjarne Muris flotte Stangskyting kvalifiserte han til finalen som 6te best. I finalen er opplegget slik at alle skyter langholdet,men det er bare de 10 beste som får skyte siste hold. Hvorfor de må kutte ut 6 stykker er forøvrig en liten gåte. Bjarne fikkikke helt klaff på langholdet. Han fikk 7 treff og ble best av de som ikke fikk fortsette til hold 2. Men plass i Stangfinalener uansett en kjempeprestasjon!!

På finfelten var Oddbjørn Nyhagen kvalifisert for V73 finalen. Han var 1 av 33 med 30 treff. I finalen hang han godt med lenge,serien var høy og på slutten løftet skuddene seg litt til og det ble to bom. Med 40/5 ble det 20. plass. Men igjen, finaleplasser stort.

Som det kan leses ovenfor, det ble en super avslutning av LS.

%d bloggere liker dette: